Äntligen en hall för bandy i Stockholm

Nu är det på riktigt. På fredagsförmiddagen togs de första spadtagen till en ishall med fullstor bandyplan. Platsen är Gubbängens IP i södra Storstockholm. Den är mer än efterlängtad, inte minst av Hammarby Bandy. Hallen kommer att kosta 150 miljoner kronor.

Illustration: AIX Arkitekter

– Det blir ett lyft för hela Bandystockholm. Inte minst för oss som länge uppvaktat Stockholms stad om en hall. Nu slipper vi alla resor till andra hallar och sparar både pengar och tid. Föreningen sparar mellan 100 000 och 200 000 kronor när hallen är klar och vi slipper resorna, säger Stefan Karlsson, sportchef i Hammarby Bandy.

Hallens yttermått är 150 x 76 meter. Inomhus blir det plats för 1 500 stående människor, någon läktare byggs alltså inte.

Hallen är förstås till för mer än bandy. Inte minst Konståkningsförbundet letar ständigt efter is. Konståkningsklubbarna i landet har 30 000 medlemmar och är konståkning är den idrottsgren som växer mest efter gymnastiken enligt Riksidrottsförbundet.

– Hallen blir ett behövligt lyft för oss, säger Katarina Håkansson, ordförande i Svenska konståkningsförbundet.

Hallen byggs med trä och stål. Fasaden är klädd med Parocelement. Byggherre är MVB, landets största privata byggbolag som startade i Skåne på 1960-talet.

Invigningen är beräknad till januari 2020.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.