Nu satsar Serneke i fjällen

Han är huvudsponsor i både Frölunda Hockey och IFK Göteborgs fotboll, har byggt multiarenan i Kviberg i Göteborg, och där tog han nyligen beslutet att bygga ut anläggningen för 600 miljoner. Bläcket har knappt hunnit torka på det avtalet innan nästa beslut blir känt. Entreprenadföretaget går in i den svenska fjällvärlden och satsar på skidturism med stark hälsoinriktning.

Vid Fjätervålen AB:s årsstämma nyligen i helgen togs beslut att Serneke går in i bolaget som ny delägare med 40 procent av aktierna. Nyemissionen innebär 10 miljoner kronor i Fjätervålens kassa. I Fjätervålen stiger optimismen. Målsättningen är att utveckla Dalafjällens nya rekreations- och utbildningsdestination.

400 aktieägare

– Vi ser att Fjätervålen är en riktigt fin skidort med många bra värden men som måste förädlas för att vara långsiktigt hållbar. En sådan förädling kostar tid, resurser och engagemang och det kan Serneke erbjuda, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group.

Fjätervålen AB är privatägd av ca 400 aktieägare, men nu tillkommer Serneke som styrelseordförande.

-Närmast väntar ett arbete att tillsammans konkretisera vad som ska göras på kort och lång sikt. På önskelistan finns bland annat optimering av befintliga lokaler, bäddar, konferensmöjligheter, ny lift, nya backar, toppstuga och elljusspår.

Det är ett axplock av vad stugägare och gäster efterfrågat i flera år och nu kan de börja drömma.

Vill inte överexploatera

– Vår ambition är inte att överexploatera området. Vi ser snarare en möjlighet att utveckla Fjätervålen till en riktigt bra rekreations- och utbildningsdestination och behålla mycket av den själ som redan finns i anläggningen, säger Ola Serneke.

Vid årsstämman valdes också en ny styrelse för Fjätervålen AB. Styrelsen består av: Ola Serneke (ordf.), Robin Gerum, Niklas Paulsson, Peder Edholm, Sören Johansson, Sofie Andersson samt Lars Olsson.​

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.