Källström flyger dubbelt

Det är faktiskt sant. 120 medarbetare har flugit till Sydkorea för att bevaka OS för svenska TV-tittare. Discovery och Kanal 5 och Eurosport gör en satsning just nu på vinter-OS som är den största någonsin bland svenska TV-bolag som har köpt bildrättigheterna utomlands för ett internationellt sportevenemang.

Alexander Larsson Vierth/ TT; SOK; CC0

Redan före OS-premiären deklarerade Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport:

– De olympiska spelen är världens största och häftigaste idrottsevenemang och vår satsning på vinter-OS i PyeongChang saknar motstycke, med många av Sveriges absolut största idrottshjältar genom tiderna i expertroller.

I Discoverysports svenska team finns stjärnor som Peter Forsberg, Anja Pärson, Magdalena Forsberg, Per Elofsson, Håkan Loob och många fler.

Källström flyger dubbelt

På Discovery uppmärksammade man tidigt kollisionen mellan OS och matchen Östersund – Arsenal torsdagen den 15 februari. Mitt i all OS-bevakning spelas den högintressanta matchen. En match där just Kanal 5 har TV- rättigheterna.

Kruxet är att större delen av Discoverys personal befinner sig i PyeongChang. Discovery har 121 personer på plats i Sydkorea. Produktionspersonalen som ska sköta sändningen, därtill producenter och programledare.

Lösningen blir att fotbollsexperten Kim Källström får flyga tur- och retur Sydkorea två gånger.

– Det är den miljövänligaste lösningen, säger tv-bolagets sportchef Emir Osmanbegovic.

När matchen startar klockan 19 i Sverige är hon tre på natten i Sydkorea.

Samma torsdag tävlar också Charlotte Kalla på dagen, så medarbetarna får jobba hårt för att klara alla sändningstimmar.

Arsenal-Östersund har returmatch i London veckan därpå och då kommer Källström på ett nytt kort besök. Då byggs OS-studion åter om till fotbolls-studio.

Discovery satsning har en central plats tillsammans med SOK i PyeongChang – ett eget hus som är mötesplatsen även för alla aktiva. Sweden Arena har också fått stor uppmärksamhet.

– Det är första gången i den olympiska historien som vi har ett eget hus. Det är en unik möjlighet för aktiva, ledare, partners och alla svenskar på plats i PyeongChang att ha ett hem utanför tävlingsarenorna, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.