Discoverys OS skulle bara bli störst

Den globala TV-jätten tog över de översta våningarna  på det fadhionabla hotellet i Paris  för några månader sedan. Det var inledningen på den största tv-satsningen någonsin vid ett idrottsarrangemang. Projektet saknar jämförelse i omfattning och kostnader.

Svenska programledare som får uppleva den största TV-satsningen, från vänster Karin Frick, , Carolina Klûft, Kim Andersson och Karin Lundqvist. Till skaran hör också ,Therese Alshammar och Jonas Karlsson.

Den främsta tekniken gäller, något annat är otänkbart,  och nya inovationner tillkommer hela tiden.Hundratals medarbetare är inkallade,

Discovery skyr inga kostnader OS ska bara bli störst och bäst i amerikansk stil.

Bara det bästa duger

Entreén har allt vad man kan förvänta sig av ett elegant, sofistikerat hotell i hjärtat av världsstaden.

Den snart 100-åriga byggnaden är elegant och kunde den lyxiga inredningen tala skulle det finnas oändligt mycket att  förtälja.

Detär stor skillnad mot vad som sker åtta våningar upp. 

Det är härifrån den huvudsakliga TV-produktionen utgår från OS till världens alla länder.

Discovery tog över de översta våningarna på hotellet för en tid sedan. En omfattande byggnad har genomförts och all tänkbar och otänkbar TV-teknik har flyttat in. Här är den centrala studion byggd , här finns sminket, men i huvudsak har tekniken tagit över våningen. Inte mycket påminner om den ursprungliga hotellvåningen.

En aldrig minskad ström av inte mindre än 150 människor är i ständig rörelse.

Och - nödvändighetenn av en bar insåg någon tidigt,

Utsikten från den väggbefriade våningen  är enastånde  - för llängre bort exponeras Eiffeltornet!

 Ett ordnat jättekaos

- Vår strategi att nå direkt till våra kunder. det  har varit en central del av vår tillväxt. Övergången för våra kunder till Max i Europa har hittills varit mycket framgångsrik. hävdar Scott Young, Group SVP Content, Production and Business Operations at WBD Sports Europé i ett uttalande. 

-  Nu när världens största sportevenemang kommer till Max för första gången, vet vi att vi kan engagera ännu fler. Vi ser inte bara fram emot att utöka bevakningen av de olympiska spelen, utan även att kunna berätta om idrottarna och deras bakgrund för en så bred publik i Europa som möjligt, säger Young vidare.

Det finns en oändlig rad med nya funktioner och förbättringar som framför allt utvecklar streamingtjänsten för att ge tittaren möjlighet att skräddarsy sin egen optimala tittarupplevelse. 

3 800 timmar livesport

Detta inkluderar tillgång till oslagbara 3 800 timmar livesport som täcker varje evenemang med tillgänglighet från och med onsdag 24 juli fram till avslutningsceremonin den 11 augusti.

Utöver att Discovery erbjuder via Max upp till 20 språkval för de egentligen alla tävlingar, med 400 expertkommentatorer från olika länder, kommer tittarna också att ha tillgång till till 54 livestreams samtidigt.

Vid de  olympiska sommarspelen i Tokyo 2020 som Discovery sände, noterades ett rekordstort engagemang, med över 175 miljoner tittare på TV och digitalt, vilket är 13 gånger fler än PyeongChang 2018. Nästan 200 miljoner ytterligare tittare följde spelen genom partnerkanaler med vilka Discovery ingick underlicensavtal, inklusive 45 nationella gratiskanaler runt om i Europa.

Paris ska bli ännu  värre. Enbart rekord räknas.

Vad som nu pågår överträffar allt i TV-historien

Thomas Ejderhov. 

Alla medarbetare för svenska produktionen

Kommentatorer, experter och programledare 

 Programledare:

Jonas Karlsson, Karin Frick, Jessica Almenäs

 

Reportrar i Paris

Friidrott: Camilla Nordlund

Simning + övrigt: Isabell Boltenstern

Handboll: Petra Svensson

Ridsport: Malin Larsson

Övriga sporter: Diljen Otlu

Övriga sporter: Patrik Åman

Övriga sporter: Ramin Nouri

Journalist: Johanna Frändén

 Friidrott

Carolina Kluft (Studioexpert)

Mustafa Mohamed (Studioexpert)

Peter Häggström (Expert)

Camilla Nordlund (Reporter)

Tommy Åström (Kommentator)

 Handboll

Matilda Boson (Studioexpert)

Kim Andersson(Studioexpert)

Petra Svensson (Reporter)

Niklas Jarelind (Kommentator)

 Simning

Therese Alshammar (Studioexpert)

Isabel Boltenstern (Reporter)

Kommentator: Roberto Vacchi

Expert: Thomas Jansson

Fakta

När Truls Möregårdh  tog hem en silvermedalj visades finalen på Kanal 5 och enligt preliminära siffror sågs matchen av nära en miljon tittare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.

Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton. 

På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.

Den nya ishallen på Mälarhöjdens idrottsplats invigs nästa vecka. Dert är ett efterlängtat tillskott för åtskilliga, konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och ett föreningscafé. 

Han fick nobben av SOK, trots att han kvalat in till Paris-OS enligt det internationella friidrottsförbundets, World Athletics, regler.

Nu har Leo Magnusson , 26 år, från Sävedalen i Västergörland, gett SOK och verksamhetschefen Peter Reinebo en rejäl knäpp på näsan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det sker synnerligen lämpligt. Dagen innan invigningen av Paralympics i Paris kan Sveriges Paralympiska Kommitté visa upp ett  nytt vässat sponsorkontrakt medJYSK som huvudsponsor, Ja, i själva verket är det en fortsättning på en enighet från 2006,  sedan växte och i dag gäller  flera parasportförbund runt om i Europa.
Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har lyckats förlänga uppgörelsen med JYSK i ytterligare fyra år och 2006 och nu förstärks avtalet när företaget kliver upp som huvudsponsor. 

Piteå HC fick den gångna helgen ett härligt besked. Klubben tog hem veckans premiumvinst, win–win, på 100 000 kronor i senaste dragningen av Folkspels nya JOYNA-lotteri.

– Så välkommet. Vi har många hål att fylla, säger ordförande Kjell-Anders Johansson.

Nu är vi långt från Tipsextra...  Premier Legaue i TV serveras  vid tio supersöndagar med  välknda profiler vid sidlinjen, nämligen Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam.

– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.