SVT får sända från OS

SVT får sända från vinter-OS. Senast SVT sände från ett olympiskt spel var från OS i London 2012. Avtalet med Discovery betyder att SVT har rätten att sända material från OS i sina nyhetssändningar. Här har du alla tider för Discoverys egna sändningar.

Foto: CC0; SVT; Thomas Selig, Idrottens Affärer

Dessutom får SVT ackrediteringar för att kunna göra intervjuer inifrån OS-området, skriver Dagens Media.

– Vi har inga ambitioner att stänga ute någon från att göra ett bra nyhetsarbete, säger Emir Osmanbegovic, Discoverys sportchef.

Hur mycket SVT har rätt att sända i sina nyhetssändningar vill inte Osmanbegovic säga.

Kantar Sifos riksrepresentativa webbpanel genomförde 7-29 december 4 216 intervjuer med jämn spridning över länen av kön och ålder. Intervjutiden var elva minuter i genomsnitt, svarsfrekvensen 25 procent.

Undersökningen visade att bland kvinnor kommer 46 procent att titta på vinter-OS. 38 procent tänker inte titta överhuvudtaget. Alpint, läng och skidskytte är betydligt mer populärt bland kvinnor än män.

Längd dominerar i Dalarna

Av männen är det 56 procent som säger att de ska titta på spelen. 31 procent säger att de inte är intresserade av vinter-OS. 76 procent av männen tittar helst på ishockey. Motsvarande siffra för kvinnor är 50 procent.

Favoritgrenen skiljer sig mellan de olika delarna av landet. I Skåne är intresset för OS som lägst, 42 procent, och där tittar man helst på konståkning. I Blekinge och Kalmar län är intresset för curling som högst. I Dalarna är det fler än i övriga landet som kommer att följa längdåkningen, 88 procent – men färre som kommer att följa den alpina skidåkningen, 33 procent.

OS pågår 9-26 februari och Discovery är tv -bolaget som har rättigheterna den här gången, SVT var den självklara leverantören av OS- bilder fram till MTG:s övertagande och nu kommer en tredje aktör. OS sänds alltså i Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1 och 2 samt på Eurosport Player.
För tittarna väntar 16 OS-dagar av prestationer, höjdpunkter, aktuella gäster, reportage och underhållning.
 

Tv-tiderna

Vinter-OS i Pyeongchang avgörs 9-25 februari. Discovery sänder så här:
Kanal 5: Huvudkanal, dygnet runt. De viktigaste tävlingarna ur svenskt perspektiv, inklusive ishockeyn. Sammandrag på eftermiddagarna. Magasinsprogram med Jessica Almenäs på kvällstid.
Kanal 9: Kompletterar, bland annat när tävlingarna krockar.
Eurosport 1: Här sänds ishockeyn.
Eurosport 2: Bredare utbud, ur internationellt perspektiv.
Eurosport Play: En lång rad sändningar från en massa sporter.
Discoverys expertkommentatorer: Kim Martin Hasson, Peter Forsberg, Håkan Loob, Calle Johansson och Daniel Rudslätt (ishockey), Per Elofsson och Anders Södergren (skidor), Anja Pärson och Hans Olsson (alpint), Magdalena Forsberg och Carl-Johan Bergman (skidskytte).
Discoverys profiler: Jessica Almenäs, Jonas Karlsson och Karin Frick (programledare), Patrick Ekwall, Camilla Enström och Isabel Boltenstern (reportrar), Tommy Åström, Roberto Vacchi, Niklas Jarelind (kommentatorer).

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.