100 miljoner tack vare 42:a Gothenburg Horse Show

Med sportsliga framgångar och en fantastisk publik har Gothenburg Horse Show satt punkt för i år. Med lika delar sport, show och familjeaktiviteter slog årets hästfest förra årets besökarantal.

Sveriges Henrik von Eckermann på Mary Lou 194 vann världscuptävlingen i hoppning under Gothenburg Horse Show i Scandinavium i Göteborg. Foto Adam Ihse / TT

– Stämningen i arenan har varit magisk, speciellt under söndag eftermiddag när Henrik von Eckermann fick taket att lyfta, när han för andra året i rad vann världscupkvalet. Publikmässigt sett landade vi upp mot 72 000, vilket är en ökning från förra året, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare.

I slutänden innebär det ett turistekonomiskt inflöde på ca 80 – 100 miljoner kronor.

Så mycket pengar spenderar åskådarna på bl.a. boende, mat och shopping. Det är idrottsturism i full skala.

Lotta Nibell, vd på Got Event, är mycket nöjd med årets tävlingar och ser ljust på framtiden.

– GHS är en väletablerad mötesplats för ridsportens alla aktörer. Vi känner ett stort ansvar och vill bidra i utvecklingen av svensk ridsport för framtida generationer. Nu blickar vi fram emot världscupfinalerna 2019.

Fakta Gothenburg Horse Show

  • Arrangerades för första gången 1977
  • Har sedan starten lockat över 3 miljoner hästälskare
  • Första världscupfinalen i hoppning avgjordes 1979 och sedan dess har ytterligare tretton världscupfinaler genomförts i Scandinavium.
  • Got Event är ca. 125 medarbetare som gör allt för att skapa bra förutsättningar för att genomföra evenemang i världsklass. De brukar säga "vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!"
  • Bolaget Got Event omsätter ungefär 160 miljoner kronor, bedriver ett aktivt miljöarbete och är miljödiplomerade.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.