Gulldén berättar om viktproblemen

Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén berättar öppet om sina viktproblem. 28-åringen vågar prata öppet om ett känsligt ämne. ”Om jag inte hade fått professionell hjälp hade jag nog inte klarat det, avslöjar Gulldén i en intervju.

Isabelle ”Bella” Gulldén med bollen under lördagens EM-kvalmatch i handboll (damer, grupp 3) mellan Sverige och Serbien i Arena Skövde. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

– Jag har ofta ett leende på läpparna. Eller jag är kanske snarare antingen eller. Jag är ofta glad men jag kan också vara väldigt ledsen. Det är väldigt upp och ner, säger hon till SportExpressen.

– En gång i månaden behöver jag bara gråta för att få ut allt. Jag säger inte allt som jag tycker och tänker och så samlar man på sig och så exploderar det en dag. Men sen är jag glad igen.

Bråkar om maten

– Jag kan bli väldigt sur om jag är hungrig. De enda stora fajterna som jag och min sambo har haft, då har det varit mat inblandat, säger hon med ett skratt.

– Jag älskar mat och har alltid gjort det, inte jättemycket att laga men att äta. När jag äter frukost så längtar jag redan till lunch och funderar på vad jag ska äta då.

– Som tjej är det där lite tabu att säga att man gillar mat, det är snudd på fult att göra det. Och det handlar väl om att det finns en ständig vikthets i samhället, i synnerhet bland kvinnor, säger hon till SportExpressen.

Den svenska landslagsstjärnan hymlar inte med att hon själv har haft problem.

– Jag är inte pinnsmal eller size zero, jag har aldrig varit det och kommer aldrig bli det. Och jag har haft problem med min vikt. Från att jag har gått ner för mycket i vissa perioder till att i andra väga lite för mycket.

Behövde proffshjälp

För att komma till rätt med problemen tog Isabelle Gulldén hjälp av en dietist via SOK.

– Jag behövde ha professionell hjälp för att förstå vad och hur mycket jag skulle äta. Jag tror inte jag hade klart det annars. Jag hade provat flera dieter som jag läst om i tidningar, men det fungerade inte. Det var inte hållbart att hoppa över kolhydrater till exempel.

– Nu vet jag vad jag ska äta för att prestera som bäst. Men fortfarande äter jag godis då och då, avslöjar hon i intervjun.

Isabelle Gulldén har nyligen skrivit på för den storsatsande franska toppklubben Brest och lämnar rumänska CSM Bukarest efter tre år. Enligt uppgift kommer hon att tjäna tre miljoner om året i sin nya klubb. Anledningen till flytten? Hon behövde ett miljöombyte och ny motivation.

När hon flyttar i juli kommer pojkvännen Linus Persson, också handbollsspelare, att flytta med.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.