Ett ständigt leende hjälper inte alltid

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Jon Dahl Tomasson visste det och insåg vad som väntade. Det gjorde också journalisterna som var laddade.

Men dansken som pratar engelska när han ska förklara hur han ska utveckla sitt svenska fotbollslandslag behöll lugnet.

Han skrattade och log, är mycket tillmötesgående och onsdagens pressträff blev lugn och stillsam.

Kliar sig i hudet och ser framåt, ofta leende. Det är Jon Dahl Tomassons stil. Foto: Christine Olsson / TT

Med skratt och ett ständigt leende är han mycket tillmötesgående.

Det är som ett signum, en  avväpnande charmoffensiv. Resultatet blir vad både förbundsledningen och han själv önskar. En trevlig pratstund mellan journalister och ansvariga för fotbollen. Att landslaget får en positiv aura och alla åsikter och diskussioner gäller utveckling och inget annat. Det  betonade han själv med orden:

- Hugo Larsson är uttagen till de kommande landskamperna.

Styrde stunden

Därmed fanns det inte så mycket mer att orda om.

Men för säkerhets skull  kompletterade han :

– Jag ringde Hugo, som jag ringer alla spelare. Vi hade en bra diskussion, om fotboll och livet. Han vill vara med.  Det är extremt positivt.

Outtalat var förhoppningen att turbulensen runt Hugos och Jon Dahls förehavande är utredd och överspelad och att ett visst behövligt lugn och arbetsro ska gynna fotbollskansliet i Solna. Som brukligt är i vilket företag eller verksamhet som helst.

Det enda som förbudskaptenen lät undslipppa sig var:

– Jag sa till honom att jag gärna hade sett att det hade stannat mellan oss. Vissa saker ska stanna inom familjen.

"För oss ingen stor sak"

Han ville gärna  påpeka:

- Det blev en stor sak i Sverige, men inte i truppen.

Slutligen - Petade, bortglömda, förbigångna och besvikna, hur många av oss harr inte upplevt det  nån gång i någon form eller utsträckning – i idrott, på jobbet, ja, i alla tänkbara sammanhang, ofta följt av orden  ”att vi utvecklas vid motgång, att vi härdas”, m m. Fan tro t.

Det enda som nu saknas, och för att fullfölja historien är att Hugo Larsson spelar från start i den första landskampen nu, den mot Slovakien. Och att han gör mål.

Kan Tomassons charmoffensiv även prägla landslaget finns det många vinnare. Men…

Många berörda

En viss realism hade inte skadat. Alexander Isak, Emil Forsberg och Victor Lindelöf borta på grund av skador. Jens Cajuste och Mattias Svanberg har också lämnat återbud, ytterligare några spelare är tveksamma. Och ett nytt försvarsspel måste de utvalda lära sig… 

Då hjälper det inte med ett leende.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska riskkapitalbolaget Altor har köpt det kanadensiska bolaget CCM Hockey som innehar det klassiska varmärket,Jjofa  som har en stark bakgrund i Malung, vilket innebär att Jofa återvänder till Dalarna.

Borlängebördige Harald Mix står bakom bolaget Altor som nu kom över den andel  i CCM Hockeysom kanadensiska Birch Hill Equity Partners hade.

CCM Hockey räknas i dag som en av världens största tillverkare av hockeyutrustning.

Bara en vecka efter att KFUM Central presenterade  planerna på ett nytt stort föreningshus i Hagastaden i Stockholm tillkännages att en jätteanläggning om 25 000 kvadratmeter ska byggas  i Bromma. Kostnaden är beräknad till 1 miljard kronor. 

Båda satsningarna inkluderar en multihall och rymmer även fler hallar för inomhusidrotter. Satsningarna  innebär helt nya och väsentligt förbättrade villkor för Stockholmsidrotten.

Max Peter Bejmer inför storpublik på sprinten i Oskarshamn under O-Ringen 2024. Hugo Mattsson/Svensk Orientering 

Hösten 2018 fattades beslutet att O-Ringen skulle genomföras på Smålandskusten med Oskarshamn som nav. De operativa förberedelserna har pågått sedan dess och 21 700 besökare noterades fördelat på  19 250 deltagare och 2 450 medföljare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Välkände entreprenören och Malmöprofilen Dan Olofsson får via familjeföretaget Danir backning på avdrag för sponsring av FC Rosengårds damspelare. Han åläggs dessutom att betala skattetillägg på grund av oriktiga uppgifter.

FC Rosengårds största finansiär Dan Olofsson, tillika grundare och storägare av it-konsultkoncernen Danir, stöttar via bolaget fotbollsföreningen FC Rosengård sedan 2012 med mångmiljonbelopp varje år. 

nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.

– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.

Framtidens marknad för medierättigheter – men hur kommer en ny verklighet att påverka svensk idrott?  Ämnet stod i fokus på advokat byrån MAQS seminarium om sport, event och underhållning.

 Stefan Backman, chefsjurist på Telia och styrelseordförande på TV 4, som ägs av Telia, har sin uppfattning klar. Piratkopierade tjänster, så kallad IPTV, finns i dag hos 28 procent av landets konsumenter av streaming-tjänster.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.