Osannolik återkomst, ändå självklar huvudroll

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Tiger Woods blev inte mindre i konkurrenternas eller publikens ögon. Han må vara sargad, men växte till att bli ännu större inför miljoner människor och beundrare. Mannen är inte bara en fantastisk golfspelare, som tjänar mer pengar än någon annan, han är också ett medicinskt fenomen.

Vem kunde tro att han skulle vara på topp-10 efter första dagen i US Masters…

Nu menar vissa betraktare att bevisen kommer snart ikapp honom, med frågor som: orkar Tiger verkligen, håller hans sargade kropp, har han siktat för högt?

Visst  märktes det under stundom på torsdagens inledande 18-holsrunda att han hade vissa besvär, men han fullföljde  och visade bara lite  grimaser ett fåtal gånger.

Hänförda åskådare

De tusentals åskådarna och säkerligen åtskilliga miljoner TV-tittare suckade av hänförelse Tiger hade ett antal sådan där härliga slag, där betraktaren frågar sig varför de inte kan göra likadant. Det ser så enkelt ut.

Konkurrenterna visade inte mycket reaktion, men suckade säkert lite uppgivet med tankar ”Nu är han tillbaka, tänk om jag kunde få den där uppmärksamheten och beundran, och pengarna sen, nu är det han som får sponsorerna efter sig.”

Woods själv föreföll tämligen oberörd av sin framfart. Det ständiga jublet, applåderna, blickarna, allmänna avundsjukan – det bekommer inte honom

Att han inte tävlingsspelat på 15 månader och bara tränat sporadiskt, det kunde ingen märka. Han vandrade runt som om han ägde banan och slog på en boll emellanåt. Som lite förströelse.

Trots allt

Halvdana comebacker, otrohetsaffärer, drogproblem, familjebråk, droghistorier, rattfyllor, bruten kropp, sjukhusvistelser och omfattande operationer – än sen då, tycks han resonera och det är ju en beundransvärd förmåga.

Att få en golfboll på bästa sätt färdas till ett bestämt mål är också en egenskap som han behärskar bättre än alla andra i världen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet och gör evenemanget gigantiskt.  Det är vad Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet tror och hoppas på när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN startar.  Arrangörerna räknar invasion på ön!.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.