Osannolik återkomst, ändå självklar huvudroll

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Tiger Woods blev inte mindre i konkurrenternas eller publikens ögon. Han må vara sargad, men växte till att bli ännu större inför miljoner människor och beundrare. Mannen är inte bara en fantastisk golfspelare, som tjänar mer pengar än någon annan, han är också ett medicinskt fenomen.

Vem kunde tro att han skulle vara på topp-10 efter första dagen i US Masters…

Nu menar vissa betraktare att bevisen kommer snart ikapp honom, med frågor som: orkar Tiger verkligen, håller hans sargade kropp, har han siktat för högt?

Visst  märktes det under stundom på torsdagens inledande 18-holsrunda att han hade vissa besvär, men han fullföljde  och visade bara lite  grimaser ett fåtal gånger.

Hänförda åskådare

De tusentals åskådarna och säkerligen åtskilliga miljoner TV-tittare suckade av hänförelse Tiger hade ett antal sådan där härliga slag, där betraktaren frågar sig varför de inte kan göra likadant. Det ser så enkelt ut.

Konkurrenterna visade inte mycket reaktion, men suckade säkert lite uppgivet med tankar ”Nu är han tillbaka, tänk om jag kunde få den där uppmärksamheten och beundran, och pengarna sen, nu är det han som får sponsorerna efter sig.”

Woods själv föreföll tämligen oberörd av sin framfart. Det ständiga jublet, applåderna, blickarna, allmänna avundsjukan – det bekommer inte honom

Att han inte tävlingsspelat på 15 månader och bara tränat sporadiskt, det kunde ingen märka. Han vandrade runt som om han ägde banan och slog på en boll emellanåt. Som lite förströelse.

Trots allt

Halvdana comebacker, otrohetsaffärer, drogproblem, familjebråk, droghistorier, rattfyllor, bruten kropp, sjukhusvistelser och omfattande operationer – än sen då, tycks han resonera och det är ju en beundransvärd förmåga.

Att få en golfboll på bästa sätt färdas till ett bestämt mål är också en egenskap som han behärskar bättre än alla andra i världen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS är  angeläget.Om nu någon tvivlade är det bara att kolla med Sportbladets ledninn.  Där har man tagit beslutet att  att runt 20 personer ska bevaka händelserna i Paris. 16 journalister är på plats och hemmaredaktionen ärb emannad dygnet runt. Inte nog med det. ISportbladet  öppnar dessutom en specialsajt för att ge läsare tittare /lyssnare upplevelser av spelen.  Hur mycket klickandet leder inte det till..?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.