Osannolik återkomst, ändå självklar huvudroll

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Tiger Woods blev inte mindre i konkurrenternas eller publikens ögon. Han må vara sargad, men växte till att bli ännu större inför miljoner människor och beundrare. Mannen är inte bara en fantastisk golfspelare, som tjänar mer pengar än någon annan, han är också ett medicinskt fenomen.

Vem kunde tro att han skulle vara på topp-10 efter första dagen i US Masters…

Nu menar vissa betraktare att bevisen kommer snart ikapp honom, med frågor som: orkar Tiger verkligen, håller hans sargade kropp, har han siktat för högt?

Visst  märktes det under stundom på torsdagens inledande 18-holsrunda att han hade vissa besvär, men han fullföljde  och visade bara lite  grimaser ett fåtal gånger.

Hänförda åskådare

De tusentals åskådarna och säkerligen åtskilliga miljoner TV-tittare suckade av hänförelse Tiger hade ett antal sådan där härliga slag, där betraktaren frågar sig varför de inte kan göra likadant. Det ser så enkelt ut.

Konkurrenterna visade inte mycket reaktion, men suckade säkert lite uppgivet med tankar ”Nu är han tillbaka, tänk om jag kunde få den där uppmärksamheten och beundran, och pengarna sen, nu är det han som får sponsorerna efter sig.”

Woods själv föreföll tämligen oberörd av sin framfart. Det ständiga jublet, applåderna, blickarna, allmänna avundsjukan – det bekommer inte honom

Att han inte tävlingsspelat på 15 månader och bara tränat sporadiskt, det kunde ingen märka. Han vandrade runt som om han ägde banan och slog på en boll emellanåt. Som lite förströelse.

Trots allt

Halvdana comebacker, otrohetsaffärer, drogproblem, familjebråk, droghistorier, rattfyllor, bruten kropp, sjukhusvistelser och omfattande operationer – än sen då, tycks han resonera och det är ju en beundransvärd förmåga.

Att få en golfboll på bästa sätt färdas till ett bestämt mål är också en egenskap som han behärskar bättre än alla andra i världen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Nu avslöjas att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.