Osannolik återkomst, ändå självklar huvudroll

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Tiger Woods blev inte mindre i konkurrenternas eller publikens ögon. Han må vara sargad, men växte till att bli ännu större inför miljoner människor och beundrare. Mannen är inte bara en fantastisk golfspelare, som tjänar mer pengar än någon annan, han är också ett medicinskt fenomen.

Vem kunde tro att han skulle vara på topp-10 efter första dagen i US Masters…

Nu menar vissa betraktare att bevisen kommer snart ikapp honom, med frågor som: orkar Tiger verkligen, håller hans sargade kropp, har han siktat för högt?

Visst  märktes det under stundom på torsdagens inledande 18-holsrunda att han hade vissa besvär, men han fullföljde  och visade bara lite  grimaser ett fåtal gånger.

Hänförda åskådare

De tusentals åskådarna och säkerligen åtskilliga miljoner TV-tittare suckade av hänförelse Tiger hade ett antal sådan där härliga slag, där betraktaren frågar sig varför de inte kan göra likadant. Det ser så enkelt ut.

Konkurrenterna visade inte mycket reaktion, men suckade säkert lite uppgivet med tankar ”Nu är han tillbaka, tänk om jag kunde få den där uppmärksamheten och beundran, och pengarna sen, nu är det han som får sponsorerna efter sig.”

Woods själv föreföll tämligen oberörd av sin framfart. Det ständiga jublet, applåderna, blickarna, allmänna avundsjukan – det bekommer inte honom

Att han inte tävlingsspelat på 15 månader och bara tränat sporadiskt, det kunde ingen märka. Han vandrade runt som om han ägde banan och slog på en boll emellanåt. Som lite förströelse.

Trots allt

Halvdana comebacker, otrohetsaffärer, drogproblem, familjebråk, droghistorier, rattfyllor, bruten kropp, sjukhusvistelser och omfattande operationer – än sen då, tycks han resonera och det är ju en beundransvärd förmåga.

Att få en golfboll på bästa sätt färdas till ett bestämt mål är också en egenskap som han behärskar bättre än alla andra i världen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.