Osannolik återkomst, ändå självklar huvudroll

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Tiger Woods blev inte mindre i konkurrenternas eller publikens ögon. Han må vara sargad, men växte till att bli ännu större inför miljoner människor och beundrare. Mannen är inte bara en fantastisk golfspelare, som tjänar mer pengar än någon annan, han är också ett medicinskt fenomen.

Vem kunde tro att han skulle vara på topp-10 efter första dagen i US Masters…

Nu menar vissa betraktare att bevisen kommer snart ikapp honom, med frågor som: orkar Tiger verkligen, håller hans sargade kropp, har han siktat för högt?

Visst  märktes det under stundom på torsdagens inledande 18-holsrunda att han hade vissa besvär, men han fullföljde  och visade bara lite  grimaser ett fåtal gånger.

Hänförda åskådare

De tusentals åskådarna och säkerligen åtskilliga miljoner TV-tittare suckade av hänförelse Tiger hade ett antal sådan där härliga slag, där betraktaren frågar sig varför de inte kan göra likadant. Det ser så enkelt ut.

Konkurrenterna visade inte mycket reaktion, men suckade säkert lite uppgivet med tankar ”Nu är han tillbaka, tänk om jag kunde få den där uppmärksamheten och beundran, och pengarna sen, nu är det han som får sponsorerna efter sig.”

Woods själv föreföll tämligen oberörd av sin framfart. Det ständiga jublet, applåderna, blickarna, allmänna avundsjukan – det bekommer inte honom

Att han inte tävlingsspelat på 15 månader och bara tränat sporadiskt, det kunde ingen märka. Han vandrade runt som om han ägde banan och slog på en boll emellanåt. Som lite förströelse.

Trots allt

Halvdana comebacker, otrohetsaffärer, drogproblem, familjebråk, droghistorier, rattfyllor, bruten kropp, sjukhusvistelser och omfattande operationer – än sen då, tycks han resonera och det är ju en beundransvärd förmåga.

Att få en golfboll på bästa sätt färdas till ett bestämt mål är också en egenskap som han behärskar bättre än alla andra i världen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.