Dyrt sprida nakenbilder

Den 37-åriga norska mannen som spred nakenbilder på handbollsstjärnan Nora Mörk fick betala dyrt. Han dömdes att betala 160 000 kronor.

Nora Mørk, Arkivbild från 2016. AP Photo/Ben Curtis

Det var i höstas som någon hackade Nora Mörks konto. Privata nakenbilder på henne spreds på nätet. Norskan blev förtvivlad. Till den norska tidningen Nettavisen säger hon:

– Mitt liv förändrades väldigt mycket. Jag har gått från att må bra till att känna att självförtroendet har försvunnit. Varje dag har slitit, det var tufft att hantera det. Jag mådde så dåligt att jag funderade på att skippa VM.

– När jag fick reda på det ville jag bara köpa en biljett till andra sidan jordklotet och stanna där till jul. Men då vinner ju den som gjorde så här mot mig.

I stället bestämde sig Nina att tillsammans med sin advokat John Christian Elden att gå till botten med historien. Det slutade med att Mörk stämde 15 personer.

Förövaren hittades. Han tyckte att skadeståndet var för högt men rätten gick på Mörks linje.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.