Han blir vd för handboll-EM 2020

Samtidigt som herrlandslaget förbereder sig för EM i Kroatien som inleds nästa vecka pågår arbetet på hemmaplan för kommande mästerskap. Nästa EM på herrsidan, 2020, avgörs i Sverige, Norge och Österrike och nu står det klart att Krister Bergström blir vd för den svenska organisationen.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att arbeta för att göra EM 2020 till ett mästerskap i absolut världsklass, säger Bergström.

Svenska Handbollförbundet och Svenska Handbollslandslaget har rekryterat Krister Bergström som kommer närmast från rollen som vd för noterade Aha World AB och har under 30 år suttit på ledande positioner i börs-, spel- och reseföretag.

Arrangörsskapet av EM 2020 delas mellan Sverige, Norge och Österrike, där två av de sex grupperna, en av huvudgrupperna samt semifinalerna och finalen spelas i Sverige.

– Jag har fått uppleva fantastiska saker såväl i min civila karriär som handbollsmässigt och känner mig priviligerad över de möjligheter jag fått. Nu får jag chansen att leva drömmen fullt ut, att arbeta med det jag brinner mest för på högsta nivån. Beslutet att säga ja till den här utmaningen var enkelt att fatta, säger Krister Bergström.

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB:

– EM 2020 blir speciellt på många sätt. Inte bara genom att antalet lag utökas från 16 till 24 utan också genom att Sverige för första gången delar ett mästerskapsarrangemang med andra länder. Den här externa vd-rekrytering ligger i linje med vår långsiktiga strategi att utveckla och stärka handbollen. Med sin kompetens och bakgrund är jag övertygad om att Krister är rätt person att leda arbetet mot ett lyckat mästerskap organisatoriskt, ekonomiskt och publikt med en finalhelg på Tele2 Arena i Stockholm som höjdpunkt.

Fakta, EM 2020

Tidpunkt: Januari 2020.

Arrangörsländer: Sverige, Norge och Österrike.

Deltagande länder: 24.

Gruppspel: Göteborg, Malmö, Trondheim, Wien, Graz.

Huvudrunda: Malmö och Wien.

Finalspel: Stockholm.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.