Malmö Redhawks nästan tolv miljoner minus

Den gångna säsongen var ingen ekonomisk succé för Malmö Redhawks, förlusten blev nästan tolv miljoner kronor. Patrik Sylvegård, vd, kritiserar sig själv och organisationen, skriver Kvällsposten.

Malmö Redhawks målvakt Jonas Gunnarsson deppar efter SM-slutspelet, semifinal 4 i bäst av 7 mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers i Malmö Arena. Foto Björn Lindgren / TT

– Vi hade trott att det skulle komma mer folk på matcherna och fler företag som sponsrar och har skjutit problemet framför oss i många år, säger han.

6 474 personer blev publiksnittet, 600 till 700 färre enligt den budgeterade kalkylen. En orsak till minusresultatet är att Växjö och Rögle, som har 30 miljoner kronor mer i omsättning, kan göra paket på mat och dryck och har en helt annan deal med kommunen när det gäller till exempel arenaavta påpekar Sylvegård.

Semifinalspelet gav bra klirr i kassan men tack vare hjälp av sponsorer och privatpersoner ser det nu ljusare ut nu. Dessutom kommer det in nya pengar från SHL.

Nytt arenaavtal på gång

Ett år återstår på det femåriga arenaavtalet som skrevs när klubben låg i hockeyallsvenskan. Omförhandlingar är på gång.

– Vi kan inte gå tillbaka till Malmö Isstadion, vi vill vara kvar här, säger Sylvegård.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.