Ett ledigt toppjobb

Ett toppjobb i den svenska spelbranschen är plötsligt ledigt. Lennart Käll har nämligen beslutat sig för att lämna vd-tjänsten på Svenska Spel efter sju år.

Svenska Spels (snart: ex-) vd Lennart Käll Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Efter nära sju år som vd för Svenska Spel har spelbolagets vd bestämt sig för att lämna sin tjänst. Han stannar i företaget som längst till sommaren.

Ny marknad, nya villkor

– Nu står vi inför en ny spelmarknad med ett riksdagsbeslut innan sommaren 2018 och därmed nya uppdrag för Svenska Spel, förklarar Lennart Käll.

– Svenska Spel står inför en omreglerad spelmarknad och nya förutsättningar, betonar han.

Arbetet med att anpassa organisationen för den nya spelmarknaden pågår enligt plan. Vi är väl förberedda och ser positivt på att få konkurrera på lika villkor. Detta är ett bra tillfälle för en ny vd att ta vid och fortsätta utveckla Svenska Spel.

Han tillträdde 2011 och direktiven var tydliga - positionera Svenska Spel som en ansvarsfull aktör och stärka positionen som ett upplevelsebolag med attraktiva spelprodukter och tjänster.

”Rätt läge för mig”

Detta är ett bra tillfälle för en ny vd att ta vid och fortsätta utveckla Svenska Spel, säger Lennart Käll.

På sin blogg på Svenska Spels sajt skriver han:

– Den här gången handlar det om någonting annat, ett beslut som jag grunnat på en tid och som jag nu har fattat. Inte ett lätt beslut, men ändå i rätt läge. Jag vill kort berätta varför, och det handlar om att jag nu bestämt mig för att lämna posten som VD för Svenska Spel.

– I maj är det 7 år sedan jag skrev på, uppdraget var tydligt utifrån både spelupplevelse och spelansvar. Dessa områden, tillsammans med matchfixning, har engagerat mig extra mycket och det är också områden som jag känner att vi har levererat på. Självklart vill man alltid mer, men jag är stolt över de initiativ som tagits av oss de senaste åren. Jag tycker att vi har visat att det går att kombinera ansvar och tillväxt, på riktigt.

Satsar på egen verksamhet

Han tänker också på sin efterträdare:

– Denne kan komma in en tid innan den nya spellagen förväntas träda i kraft, och som därmed kan fortsätta driva och utveckla Svenska Spel på en ny spelmarknad.

Rekryteringsprocessen startar nu och jag kommer bistå på det sätt styrelsen önskar. Jag kvarstår som VD tills annat kommuniceras, men det blir längst till sommaren”.

Lennart Käll har egna planer

– Jag kommer att övergå till egen verksamhet och ägna mig åt en del styrelseuppdrag. Det har varit fantastiska år med ett intressant och komplext uppdrag, samtidigt som det varit utvecklande och stimulerande.

Och så avslutar han:

– Det är mycket som jag är stolt över att Svenska Spel levererat – och jag vet att företaget kommer att fortsätta leverera! Det här är ett bolag med ett urstarkt varumärke och fantastiska, engagerade medarbetare. Svenska Spel kommer att vara väl förberett när den nya spelmarknaden träder i kraft. Jag är både glad och tacksam över att ha fått vara med på resan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.