Mästerskapen på och en och samma ö

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Covid-19-pandemin  kunde aldrig inträffa. Det här är också något som vi betraktar som osannolikt. Men...

Experterna varnar för att coronaviruset kan drabba världen igen – och att det kan dyka upp ännu farligare varianter. 

Kanske lösningen för sportvärlden är att köpa en ö, utrusta den med en mångfald arenor, och ha den i reserv

Kliamatet och tillvaron ser inte så motbjudande ut...

Ingen vet när världens alla sportevenemang kan komma igång igen. Det kan ta veckor, månader – eller år. 

Osäkerheten har gjort att man på flera håll i världen har börjat planera att arrangera turneringar på isolerade öar. 

Ett relistiskt projekt?

Den största sporten i Australien, rugby, tvingades redan i mars att ställa in hela säsongen. Men nu jobbar man med ett ambitiöst projekt: att flytta in alla spelarna på den jättelika turistanläggningen Tangalooma Island Resort på ön Moreton utanför östkusten. 

Under några veckor fanns det också planer att hålla den stora MMA-tävlingen UFC 249 på en öde ö. Enligt ordföranden Dana White så skulle man flyga alla tävlande till ön utan att ens dessa fick veta vart de skulle. Inga fans skulle heller tillåtas. Problem med reseförbud gjorde att man nu har gett upp sina planer. 

Men kanske har de här två populära sporterna helt rätt idé. 

I dessa dagar förlorar sporter som fotboll, ishockey och racing miljarder kronor varje vecka. 

Kanske något för de mest penningstinna och tv-beroende sporterna att gå ihop och köpa en egen ö. Att använda som reserv när det inträffar globala katastrofer. 

Tänk dig en rätt liten privatägd ö med stabilt året-runt-klimat, ett antal utspridda hotell och utan för stor befolkning. 

Här skulle man kunna bygga en racingbana för både F1-, Nascar- och Indy-bilar samt en handfull arenor i olika storlekar. 

En reserv-anläggning

Fördelen med att redan från början skapa reserv-anläggningar är att man kan anpassa dem för den nya pandemi-världen. 

Utan publik på plats så behöver ju arenorna egentligen inga restauranger, toaletter eller butiker. Iinte ens några parkeringsplatser, ingångar eller sittplatser. 

Eftersom evenemang utan publik blir rätt livlösa så kanske man kan ersätta stolarna med någon form av robotar som kan fjärrstyras och med högtalare. De här avatarerna skulle sedan kunna styras av fans runt om i världen. 

De här avatarerna skulle givetvis vara försedda med någon typ av magiskt tyg som kan ändra färg inför varje match så att vita Real Madrid-anhängare och röda Manchester United-anhängare vet att deras robot blir en bra fan-representant. 

Sponsorerna skulle nog också älska att få möjligheten att under pauserna ta över hela publiken och sprida sina budskap. 

Lite kittlar ändåtanken på att bygga en ”The Sport Island” nu när sportsändningarna ersatts av frågesporter och repriser och när de flesta av oss börjat undra hur länge gym och idrottshallar kommer att vara stängda.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.