Kraftsamlar för att bli ännu bättre
Partille Cup – A World Of Handball är världens största handbollsturnering. Hela evenemanget genomförs i Göteborg, en stad som också är värd för världens största fotbollsturnering och halvmaraton. Staden tar nu fram en evenemangsstrategi. Den ska lyfta fram de årligen återkommande evenemangen som verktyg för att utveckla Göteborg som en plats att inte bara besöka utan också leva, verka och bo i.

2019 lockade Partille Cup 1400 lag från 52 nationer och vårt mål är att kunna bli dubbelt så stora. För att det ska vara möjligt behöver Göteborgs Stad värdesätta årligen återkommande evenemang som vårt och även se hur de kan använda oss som ett verktyg för att nå sina mål.
Behövs i alla städer
Vi tror att alla städer behöver jobba strategiskt för att på det sättet göra evenemang mer värdefulla och för att städerna ska kunna dra nytta evenemangens fulla kraft. Göteborgs Stad tar nu fram en evenemangsstrategi som ska vara klar till sommaren.
Syftet är att skapa en gemensam bild i staden om vad evenemang tillför, hur evenemangen ska få stöd och genomföras och vilka internationella evenemang som kan värvas till Göteborg.
Vi vet att en del av strategin är att evenemangen värderas på fler sätt än utifrån turistekonomiska effekter, till exempel utifrån dess sociala impact. Partille Cup har en stor turistekonomisk effekt, men vi bidrar med mycket mer till staden. Vi ser mycket positivt på att man nu vill se till evenemangens sammanlagda avtryck.
Det inspirerar oss till att göra ännu mer, vi vill inte bara bli dubbelt så stora utan också betyda dubbelt så mycket för alla tusentals barn och ungdomar från hela världen som möts tack vare Partille Cup.
Ett stadsutvecklingsprojekt
Vi vet att årligen återkommande evenemang kommer att få en framträdande roll i den nya strategin. Och vi vill vara tydliga med vad vi hoppas vad det betyder för oss och för Göteborgs Stad.
1. Vi vill att aktörer i staden har stora evenemang som vårt i åtanke när Göteborg utvecklas. Vi påverkas av stadsutvecklingsprojekt, av hur skolor renoveras och av ändringar i kollektivtrafiken och vi vill se att våra intressen vägs in i diskussioner tidigare. I många frågor kan vi vara en givande remissinstans.
2. Vi kan göra ännu mer för att bidra till social utveckling i Göteborg. Partille Cup samlar ungdomar från hela världen och vi vill samarbeta för att göra ett ännu starkare positivt avtryck på våra deltagare.
3. Sedan vi startade 1970 har vi haft över en halv miljon deltagare. Vi är ”World of Handball” och allt utgår från hjärtat av staden. Partille Cup kan utnyttjas ännu mer för att visa upp Göteborg som en hållbar stad, öppen för världen.
Vi vill se en strategi som hjälper till att lyfta Partille Cup och andra evenemang till nya höjder och som gör att aktörer i staden stärks av de värden som vi tillför. Då kan vi fortsätta bygga på vår stolta tradition som evenemangsstad.
Mest lästa just nu
Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr
Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.
Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.
SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.
Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.
Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering.
– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).
Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR). Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.
Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.
1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext, - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.
Skriv kommentar