Myllenberg aktuell som Santofts efterträdare

Paul Myllenberg, Helsingborgs klubbdirektör, utpekas som högaktuell till jobbet som ny generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet. I en kommentar förnekar han inte uppgifterna.
Fotbollförbundet söker en efterträdare till generalsekreterare Mikael Santoft.

 

Förbundet söker en efterträdare till Mikael Santoft och headhuntingföretaget Horton har jobbat med ett stort urval av kandidater, men nu ska kretsen vara nere i fem personer.

Santoft går efter fem år

De fem har deltagit i dubbla intervjuer och analysarbetet pågår. Någon deadline har inte förbundet, men en förhoppning är att en ny generalsekreterare är utsedd till midsommar.

Det var den 21 januari som Mikael Santoft lät meddela att han efter fem år ansåg att han hade gjort sitt.

Jakten på en ersättare tog fart direkt och förbundet anlitade Horton som nu börjar närma sig kulmen på uppdraget och Myllenberg säger i en kommentar:.

På flygflottilj

- Jag har varit med i svensk fotboll länge så det är väl inte helt otänkbart att det skulle kunna vara så. Men jag vill inte kommentera rekryteringsprocessen, vare sig jag är med i den eller ej. Jag har själv varit med om att rekrytera både tränare och spelare så jag vet hur mycket ryktesspridning kan förstöra, säger Myllenberg i ett uttalande.

Han är född och uppvuxen i Helsingborg, har en gedigen utbildning och är HIF-are sedan barnsben. Han jobbade tidigare som enhetschef vid flygflottiljen F10 i Ängelholm. Han hade gått ledarskapsutbildningar och varit fotbollsdomare i 21 år när han fick jobbet i Helsingborgs IF 2005.

- Jag har jobbat många år i den här föreningen för föreningens bästa och det är inget 8-16-jobb utan snarare ett 24-7- jobb. Man är alltid tillgänglig. Jag har ingen annan ambition än alla andra HIF-are, det vill säga att vi ska vara framgångsrika och lyckas med det vi gör. 

Mycket förtegen

På en direkt fråga i Helsingborgs Dagbad, ”Ska du bli ny generalsekreterare för SVFF?”, svarar han: 

- Jag är hedrad av ryktet, men det är inget jag kan kommentera utan det får SvFF säga något om i så fall. 

Kan du svara ja eller nej på frågan om SVFF har frågat dig? 

- Jag vill inte prata om det alls. Det blir så fel, avslutar Myllenberg.