Anja leder OS-show

När idrott och framträdande namn blir Tv-stjärnor. Här är ett nytt bevis. Jessica Almenäs och Anja Pärson en stjärnduo i Kanal 5 under vinter-OS i Pyeongchang. OS-kväll med Jessica och Anja är kvällsshowen som guidar tittarna genom 16 OS-dagar av prestationer, höjdpunkter, aktuella gäster, reportage och underhållning.

Foto: Magnus Ragnvid/Discovery Networks Sweden

– Att få göra vinter-OS tillsammans i Pyeongchang ska bli superkul och vi känner att vi klickade direkt, säger Jessica och Anja inför resan till Sydkorea.

Jonas har befälet på dagarna

Vinter-OS i Pyeongchang pågår 9-25 februari och sänds i Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och inte minst dygnet runt på Eurosport Player.

Jonas Karlsson kommer att leda OS-studion dagtid då Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Tre Kronor och våra andra svenska stjärnor jagar guld för att under samtliga 16 kvällar lämna över till Jessica Almenäs och Anja Pärson i OS-kväll med Jessica och Anja i Kanal 5.

I showen kommer tittarna få allt från OS i form av höjdpunkter, reportage, serier, underhållning och gäster och Eurosportexperter som Peter Forsberg, Magdalena Forsberg och Per Elofsson kommer att dyka upp hos Jessica och Anja.

Stjärnor med olika bakgrund

Jessica Almenäs är idag ett av de mest välkända och respekterade programledarnamnen hos den svenska TV-publiken och arbetar sen hösten 2016 för Discovery Networks Sweden där hon bland annat leder storsatsningen Superstars.

– OS är mitt absoluta drömuppdrag och jag är otroligt laddad inför tävlingarna i Pyeongchang. Nu när jag dessutom får en superstjärna som Anja Pärson vid min sida, med all hennes rutin från OS och stora mästerskap, kan det inte bli bättre. Vi kommer att guida det svenska folket genom hela OS och hoppas att alla vill följa med oss i jakten på svenska medaljer, säger Jessica Almenäs.

Anja Pärson är med sina 42 världscupssegrar, 6 OS-medaljer och 13 VM-medaljer en av världens främsta alpina åkare genom tiderna och är dessutom den enda svenska idrottare som vunnit Svenska Dagbladets bragdmedalj två år i följd – 2006 samt 2007.

Största truppen någonsin

Efter sin aktiva alpina karriär har Anja Pärson medverkat i en mängd TV-sammanhang, bland annat som expert i de alpina sändningarna från OS i Sotji 2014.

– OS avgörs i februari när det är som mörkast här hemma och tävlingarna blir något som lyser upp och för oss samman, något att snacka om i fikarummet och i kassakön. Att få vara med och sprida den känslan och gemenskapen tillsammans med Jessica Almenäs i vårt kvällsmagasin, ska bli fantastiskt inspirerande. Jag är minst lika laddad nu som när jag stod längst upp i backen! säger Anja Pärson som även kommer att fungera som expert i samband med de alpina tävlingarna.

Discovery Networks Sweden och Eurosport äger de exklusiva TV-rättigheterna för de Olympiska Spelen på alla plattformar från 2018 till och med 2024 och kommer att skicka den största olympiska tv-truppen i svensk historia.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.