Kallas plånbok allt tjockare

Charlotte Kallas framfart i skidspåren ger ordentliga avtryck i hennes plånbok. De senaste åtta säsongerna har hennes bolag Charlotte Kalla AB redovisat 20,7 miljoner kronor i vinst.

I italienska Seiser Alm gör Charlotte Kalla sina sista förberedelser inför kommande OS i Pyeongchang. Foto: Anders Wiklund / TT

I den senaste årsredovisning var vinsten 3,4 miljoner. De egna tillgångarna ligger på strax under 18 miljoner. Det egna kapitalet är drygt 11,5 miljoner kronor, skriver SportExpressen.

Under senaste tiden har hon och hennes manager Olle Håkanson jobbat med hennes bok ”Styrka, teknik & pannben”. Dessutom har Kalla nyligen inlett ett samarbete med ett vegetariskt företag.

Håkanson hjälper Kalla med samarbeten och att hitta olika sponsorer men Håkansons företag har inte hand om pengarna.

Kalla har koll

– Det är hennes privata angelägenhet. Vi investerar inte pengarna åt henne, utan det är hennes grej, säger han.

– Hon är som en liten företagsledare. Hon håller koll på saker och ting, så det är ett väldigt nära samarbete. Det är inte alls så att hon outsourcar allt och vi ses när det är dags att skriva på. Hon har väldigt bra koll på vad som händer och är delaktig, säger Håkanson och fortsätter:

– Vårt gemensamma mål är hon ska jobba med saker som hon tycker är roligt. Som hon brinner för och vill stå för. Det är rättesnöret vi tillsammans har.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.