Åklagaren kräver elva miljoner kronor

Nu har åklagaren sagt sitt i fallet Daniel Kindberg och hans två kontakter. Enligt SVT ska elva miljoner kronor vara behållningen av den misstänkta brottsligheten. De inblandade ska solidariskt dela på återbetalningen av summan.

Östersund FK:s ordförande Daniel Kindberg på pressträffen den 20 april 2018, angående anklagelserna om ekonomisk brottslighet. Foto: Marie Birkl / TT

Enligt åklagaren ska det inte finnas något krav på Östersunds FK där ordföranden Daniel Kindberg har tagit en time out.

Straffskalan för brotten ligger på mellan sex månader och sex år.

Kindberg har meddelat sin affärspartner, NHL-legendaren Markus Näslund, att han hoppar av det gemensamma projektet i Åre.

7 000 bäddar var tanken

De hade köpt ett område i Åre på 106 hektar av skidikonen Björn Dählie för tre år sedan. Kindberg och Näslund äger 85 procent av aktierna, Skistar de resterande 15 procenten.

Tanken var att bygga en helt ny stadsdel i Åre med 7 000 bäddar. Förhoppningen var att anläggningen skulle stå klar till alpina VM i Åre 2019.

– Han (Kindberg) kontaktade mig och meddelade att han inte vill att någon skugga ska falla över projektet, eller över mig, och att han därför hoppar av, säger Näslund.

– Det är så klart tråkigt, för vi har haft en jättebra relation. Han har inte bara varit en bra affärspartner under de här åren, han har också varit en bra vän, säger Markus Näslund.

Som det ser ut nu äger Näslund, enligt Östersunds-Postens uppgifter, 85 procent av aktierna. Det är oklart om han kommer att sälja Kindbergs del.

Vår ursprungliga artikel om fjällanläggningen för 7.000 skidturister finns här.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.