En tre-årig satsning är över
SCA:s tjejer har nått målet

 

En båt som seglar jorden runt i hård kamp mot likadana båtar, med stopp i varje världsdel, men också en del av en CSR-satsning för att utbilda kvinnor i bland annat Kapstadens kåkstäder i hygien och hälsa. SCA:s satsning på båten Team SCA och dess helt kvinnliga besättning är en satsning med många bottnar. Nu har de nått målet. Du har chansen att träffa besättningen i eventområdet i Göteborg där 100 000 människor väntas besöka Frihamnen under en festfylld vecka.

Team SCA:s On Board-reporter Anna-Lena Elled har valt ut sina bästa bilder och berättar i text om det unika med varje bild.

Göteborg: Hans åttonde Volvo Ocean Race har blivit hans mest viktiga och spännande. Anledningen är att Team SCA-satsningen har ett högre syfte än att "bara" vara en båt i en seglingstävling.

Göteborg: Efter nio månader gick den tolfte upplagan av Volvo Ocean Race i mål i Göteborg på måndagen - med tre båtar som vinnare.

Från läderfåtöljer och Coctail Hour till jakten på viktminskning och minuter – och med näringslivet på tå. Utvecklingen av Volvo Ocean Race som tävlingskoncept är lika mycket en resa som världsomseglingen i sig.

Göteborg putsar och fejar – och rustar för folkfest vid målgången av Volvo Ocean Race 21-28 juni: ett viktigt genrep inför stadens 400-årsjubileum 2021. 

Team SCA-satsningen har medfört lokala CSR-projekt kopplade till hälsa och hygien. Bland annat har unga flickor och kvinnor fått utbildning om hygien och menstruation i en av Kapstadens kåkstäder.


Han är en av våra mest meriterade Volvo Ocean Race-deltagare. Han har upplevt ögonblick på haven som vi andra inte ens kan drömma om – och han har sett döden i vitögat.

Hon har doktorerat i förbränningsteknik. Men det är med hjälp av vinden och havet hon har hittat sin plats i livet – nu som on board-reporter på Team SCA.

Här kommer Anna-Lena Elleds blogg när Team SCA rundade Kap Horn i början av april, och tog tillfället i akt att hedra sin så tragiskt bortgångne coach Magnus Olsson.

Här är den: festen i samband med målgången av Volvo Ocean Race i Göteborg. Förbered dig på en veckas långt party med Kal, Ada och de andra.

Ni måste bara titta på den här filmen. Här får man en uppfattning om vilket äventyr som tjejerna ombord på SCA:s båt i Volvo Ocean Race med glädje säger ja till.