Målgångsfesten dag-för-dag

 

Här är den: festen i samband med målgången av Volvo Ocean Race i Göteborg. Förbered dig på en veckas långt party med Kal, Ada och de andra.

“Kors vad det vimlar av segel i dag, är det kappsegling? Nej, det är lördag…”

Sång gör sig sällan bra i skrift, men raden ovanför kommer med modersmjölken för göteborgarna som älskar sin Kal & Ada, som besjungs lite senare i samma sång.

Sång blir det också under den veckolånga festen i samband med målgången av Volvo Ocean Race, 21-28 juni, i Frihamnen i central Göteborg. Dels vid invigningen, dels vid avslutningen. 

Här kommer veckan i sin helhet, dag-för-dag:

21 juni: Race Village öppnar med bland annat välkomstkonsert med Göteborgs Symfoniker, El Sisitema och dirigent Gustavo Dudamel.

21-22 juni: Målgång Volvo Ocean Race, mållinje inne i Frihamnen (ankomsttid är ännu oklart).

23-25 juni: Junior Regatta, seglingstävling för ungdomar.

25-26 juni: Pro-Am Race utanför Race Village, Frihamnen.

27 juni: In-Port Race med start utanför Långedrag, och med målgång i Race Village, Frihamnen. Prisutdelning och scenarrangemang.

28 juni: Öppet hus med visning av och ombordstigning på Volvo Ocean 65-båtarna. Avslutningskonsert.

Evenemangsplatsen Race Village ligger på Södra Frihamnspiren, i hjärtat av Göteborgs hamn. Området är en helt unik evenemangsplats på nästan 100 000 kvardatmeter, vilket är detsamma som drygt 15 fotbollsplaner. 

För många är området känt som ”Bananpiren” och för evenemang som STCC City Race, musikfestivalen Metal Town och sommarklubben The Docks. Under evenemangsveckan finns läktare och picnic-områden där du kan ta del av hamntävlingarna från första parkett. Race Village är öppet för alla och har fri entré alla evenemangsdagar 21-28 juni.

Öppettider Race Village

Söndag 21 juni: 10.00 – 23.00 (längre om båtarna är sena).

Måndag 22 juni– torsdag 25 juni: 10.00–23.00.

Fredag 26 juni– lördag 27 juni: kl. 10.00–23.00 (bar/nattklubb öppet senare).

Söndag 28 juni:10.00–16.00.

Räkna med att det kommer att se ut så här när båtarna anländer till Göteborg och slutmålet. Under alla etappmål har det blivit ett furstligt mottagande och det blir det också här i Sverige.