MTG slog tittarrekord

Handbolls-EM blev en turnering som vi sent ska glömma. Gissa om det jublades på MTG. Landslagets finalmatch mot Spanien på söndagen lockade som mest drygt 1,6 miljoner tittare till TV3. Rysaren i semifinalen mot Danmark toppade på 1,4 miljoner tittare i andra halvlek.

Foto: Eak K. (CC0)

– Det här är en magisk start på ett av de absolut mest spännande sportåren i MTGs historia, säger MTGs sportchef Per Nunstedt.

Snitt om 1 miljon tittare

Handbolls-EM slutade med en silvermedalj för Sverige och lockade en miljonpublik på TV3. Finalen mot Spanien igår toppade på drygt 1,6 miljoner tittare och snittade på 1 030 000 tittare och 11,1 i rating i TV3:s målgrupp 15-49 år.

Den kommersiella andelen för matchen blev 66 % i målgruppen 15-49 och 47,3 procent i målgruppen A15-49 år om man inkluderar SVT. TV3 var också största kommersiella kanal i går i A15-49. Övriga matcher genom hela turneringen har lyft både TV3 och TV10.

Semifinalen i fredags mot Danmark, som ju var en riktig rysare, toppade på 1,4 miljoner tittare i slutet av andra halvlek med otroligt starka 46,8 i kommersiella andelar för MTG Sverige.

– Över 1,4 miljoner såg upplösningen i semifinaldramat mot Danmark och vi toppade på 1,6 miljoner under finalen på TV3, samtidigt som andra matcher även utan Sverige har nått en bred publik. Mästerskapet har också varit mycket betydelsefullt i sin helhet där EM har gjort ett mycket fint jobb även i TV10 och på Viaplay, säger MTGs sportchef Per Nunstedt.

Mesta någonsin

Sett till andelarna är det en toppnotering sedan september 2016 med Worldcup Ishockey i tablån, och innan dess så var det givetvis OS i Rio augusti 2016. På Viaplay är årets Handbolls-EM det mest sedda handbollsmästerskap någonsin, inklusive OS. Och semifinalen Danmark - Sverige är Viaplays mest sedda handbollsmatch hittills.

– Vi flyttade ner vår redaktion till Kroatien och kommer göra samma sak när det är dags för Hockey-VM i Danmark i maj. Precis som nu kommer vi att visa samtliga matcher och räknar med ännu ett mästerskap som kommer att engagera hela Sverige, säger Per Nunstedt.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.