Svensk kan bli president i Skidskytteförbundet

Svenska Skidskytteförbundet har skickat in den formella nomineringen av förbundets ordförande Olle Dahlin till IBU President, skidskyttevärldens viktigaste position, för de kommande fyra åren.

Olle Dahlin tippas bli ny president. Fotograf/Källa: Håkan Blidberg

Vid kongressen i Internationella Skidskytteförbundet, IBU, 6-9 september i Kroatien väljs ny IBU-President. Norrmannen Anders Besseberg har varit ordförande i över 25 år.

Förutom nomineringen av Svenska Skidskytteförbundets ordförande Olle Dahlin till IBU President kommer Sverige att motionera om en total översyn av IBU:s stadgar.

”Kort startsträcka”

– Jag har valt att kandidera för att jag tror mig kunna tillföra mycket i IBU:s viktiga utvecklings/förändringsarbete och eftersom jag suttit med i IBU:s styrelse under den senaste perioden har jag en klar bild av vad som behöver göras och startsträckan blir därmed kort, säger Olle Dahlin i ett pressmeddelande.

– Sverige är en nation som många av medlemsländerna känner stort förtroende för och vi är väl representerade på olika nivåer inom IBU, fortsätter Olle Dahlin.

– Det arbete som vi gjort inom Svenska Skidskytteförbundet de senaste åren är också erfarenheter som väl kan komma till nytta i framtagning av en verksamhetsplan för IBU. Jag ser dessutom att det finns utrymme för att höja nivån av transparens och demokrati i verksamheten.

Olle Dahlin har en bakgrund som skidskytt och företagsledare. Han har bland annat varit lagledare för svenska skidskyttelandslaget vid VM och OS. Han är också styrelseledamot i SOK.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.