Ironman för barn med allergi

Magnus Norman har blivit en Ironman för barn med allergi. Han har under ett och ett halvt år sprungit, cyklat, simmat och spelat tennis för barn med allergi.

Magnus Norman har blivit en Ironman för barn med allergi. Han har under ett och ett halvt år sprungit, cyklat, simmat och spelat tennis för barn med allergi. Foto: privat

Magnus har själv levt med allergi hela sin tenniskarriär och har barn med allergier.

– Kanske mina döttrar fick allergier från mig. Vi vet inte. Men det kan sannolikt vara så. Jag har personligen också kämpat med allergier hela mitt liv och under hela min tenniskarriär. Jag vill att barn med allergi skall ha samma möjligheter som andra barn, säger Magnus.

I samband med hans 40-årsdag startade han en insamling och nyligen kunde han lämna över en check på 146 490 kronor till Astma- och Allergiförbundets forskningsfond vid en ceremoni på KMTI (Karlstads Medicinska TräningsInstitut).

Magnus har själv genomfört Iron-manlopp och arrangerat olika lopp under rubriken "Race4kids with Allergies" där pengarna oavkortat gått till den här insamlingen.

Astma och Allergiförbundets Forskningsfond är en av Sveriges viktigaste bidragstagare till forskning. Fonden stödjer patientnära forskning som kan höja livskvaliteten för alla som är drabbade av allergiska sjukdomar.

– Vi är oerhört tacksamma över hela den satsningen som Magnus Norman gjort. Dels att få ett så fantastiskt tillskott till fonden och dels att Magnus är en så positiv förebild för många med allergisjukdomar, säger Robert Hejdenberg ordförande i Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond.

Astma- och Allergiföreningen i Mellansverige har samarbetat vid Race4kids with Allergies-loppen och kunnat sprida information och kunskap som tack till Magnus för hans insatser även de samlat in 10 000 kr till Astma- och Allergiförbundets forskningsfond.

– Vi är väldigt glada för det fina samarbetet med Magnus och Race4kids with allergies, säger Anki Hörnlund från Astma- och Allergiföreningen i Mellansverige.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.