Hon skänker prispengarna till Bris

Charlotte Kalla är i SM-staden Skellefteå för att göra fem starter. Behållningen har alla möjligheter att bli stor för både henne och hennes senaste partner, Bris.

Skidstjärnan Charlotte Kalla presenterades som ny ambassadör för BRIS, barnens rätt i samhället, av genralsekreteraren Magnus Jägerskog vid en pressträff i Stockholm på måndag. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hon har nämligen valt att varenda krona av sin kommande prispengar till Bris.

– Jag känner mig extra peppad att ta på nummerlappen nu, säger hon.

– I slutet på säsongen gäller det att hitta energi och inspiration till att tävla. Nu blir det ett intensivt SM-block med fem tävlingar på sex dagar. Jag känner mig extra peppad att ta på nummerlappen nu. Hoppas att jag vinner många tävlingar så att jag kan dra in pengar åt den här fina organisationen, betonar Charlotte Kalla till Expressen.

Hon blir ambassadör för organisationen som erbjuder stöd till barn.

– Den ökande psykiska ohälsan bland barn och unga, och den press och stress som barn och unga beskriver i kontakt med Bris, engagerar mig. Jag vet hur viktigt det är med stöttande vuxna, och därför vill jag vara med och bidra, säger Charlotte.

Hon är van vid höga förväntningar och känna press, precis det många barn upplever,

– Bris är Sveriges största första linje för barn och unga som mår dåligt, och gör skillnad varje dag för barn. Fler behövs i kampen för en bättre barndom, och jag hoppas att mitt engagemang kan inspirera andra att bidra till Bris arbete, framhåller Charlotte Kalla.

Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris, kommenterar:

– Barn berättar för Bris om en social tävlan där de känner krav på sig att prestera och vara lyckade. Vi är därför glada att Charlotte Kalla, en fantastisk förebild och idrottskvinna, tillsammans med Bris vill lyfta frågor om prestationspress och självkänsla.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.