Fond ska ta Modo tillbaka

Återvändarfonden. Så heter den nya fond som ska ta Modo tillbaka till SHL. Den nystartade fonden har redan 1,3 miljoner kronor i kassan.

Publiken i 2016-års avgörande kvalmatch till SHL mellan MODO Hockey och Leksands IF i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Foto: Håkan Nordström / TT

Tre kända företagare – Björn Andrén, Arne Nordlund och Anders Lindblad, är initiativtagare. Med sig i nuläget har de ytterligare tio privatpersoner. Pengarna ska gå till att skapa en konkurrenskraftig trupp.

Målsättningen är att Modo ska vara tillbaka i högsta ligan senast säsongen 2020-2021.

– För det krävs enligt vår bedömning ett ekonomiskt tillskott på närmare tio miljoner kronor årligen under två år, säger Björn Andrén.

Anonyma bidrag

I ett pressmeddelande som kom på torsdagseftermiddagen står det så här:

”Fonden ska organisatoriskt ligga skild från klubbens elitverksamhet och överföring ska endast kunna ske efter överenskommelse med av fondens utsedda företrädare. Bidragsgivarna får om de så önskar vara anonyma och storleken på enskilda bidrag ska alltid vara konfidentiellt”.

– Nästa steg är alla hockeyvänner på sittplats och ståplats, Modo Hockeys medlemmar samt små och stora företag är med och bidrar. Det krävs ett mycket brett engagemang av Modo-fans från när och fjärran, säger Arne Nordlund.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.