SVT satsar stort på fotbolls-VM

VM startar den 14 juni. SVT skickar Frida Östberg, Jane Björck och Diljen Otlu för att följa Sveriges matcher. Marie Lehman kommer på plats att följa övriga lag. I studion på hemmaplan finns André Pops, Johanna Frändén och Daniel Nannskog.

Foto: Jessica Gow / TT

Kommentatorer på plats: Chris Härenstam och David Fjäll.

Expertkommentatorer: Glenn Strömberg och Markus Johannesson.

SVT:s Rysslandskorre Bert Sundström kommer att bevaka Sveriges matcher för SVT Nyheter och göra reportage kring frågor om det ryska samhället och landets politik.

Diljen Otlu är ett nytt namn. Han var tidigare klubbchef för Dalkurd innan han började som reporter på SVT Sport.

Jane Björck veteran

Den verkliga veteranen i gänget är Jane Björck. VM 2018 blir hennes 19:e fotbollsmästerskap, hennes första VM var i Italien 1990.

– Med den här uppställningen får vi bra bevakning på många områden. Vi direktsänder samtliga Sveriges träningar och har ett team som punktmarkerar laget, säger Marcus Törngren, projektledare för VM-sändningarna.

– Vi har en reporter på de största matcherna, ytterligare en som följer Sveriges motståndare. Det kan bli att vi kompletterar med ytterligare ett namn, säger han.

SVT sänder den första matchen, Ryssland-Saudiarabien, finalen och två av Sveriges matcher.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.