Redhawks saknar 15 miljoner

Framträdande partner och mycket folk på läktarna i Malmö Arena. Men Malmö Redhawks har ekonomiska problem. Klubben hotas av ett underskott på uppemot 15 miljoner

Malmös tränare Peter Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks i Kinnarp Arena. Att han skriker på grund av Malmö Redhawks dåliga ekonomi är ett obekräftat och osannolikt rykte. Foto: Mikael Fritzon / TT

– Ekonomi är ett jävla tråkigt ämne i Malmö Redhawks. Vi har varit underfinansierade länge och nu kommer det nya krav från SHL som slår hårt mot oss. Vi kommer klara det men vi har våra utmaningar. Det är svårt driva hockey i Malmö, säger Malmö Redhawks klubbdirektör Patrik Sylvegård till Kvällsposten.

– Det är inte så att vi misskött oss, det låter så kanske, men det har vi inte gjort. Vi har koll på vår ekonomi, men vi behöver fatta vissa beslut för att överleva över tid.

Klubben har i alla fall lyckats skapa i kapitalfond om 25 miljoner och det utgör en viss trygghet.

– Men om det hade det kommit 1500 fleråskådare per match hade vi mått bättre. Nu måste vi göra vissa besparingar nästa år men jag tror det blir bra för alla.

Sylvegård hävdar också:

– Vi kommer inte ha ett sämre lag, tvärtom. Det svetsar ihop och kommer göra mig bättre och noggrannare. Vi får ett bättre eller minst lika bra lag.

– Vi går för att bli ett topplag även nästa år och stommen är kvar. Det är det viktigaste. Jag kan ge dig 30.000 i lön eller 50.000 men du blir inte bättre för att du fått 50.

– Ta Andy Miele, han kostar oss 4,5 miljoner och vi får inte ut mer än av Fredrik Händemark som kostar 7-800.000. Det blir så mycket grejer med lägenhet, flygbiljett och bilar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.