Kalla tillbaka – med Ingesson

Charlotte Kalla är tillbaka i landslaget. Hennes nya chef heter – Magnus Ingesson. Kallas personliga tränare blir ny förbundskapten för damlandslaget.

Charlotte Kalla (tv) och Magnus Ingesson, Kallas personliga tränare, som blir ny damtränare för längdskidlandslaget. Den nya organisationen presenterades under en pressträff på torsdagen. Foto: Anders Wiklund / TT

– Det var en förutsättning, säger Kalla om återkomsten och det betyder väldigt mycket att få fortsätta jobba nära Magnus. Att ha en närvarande tränare är något jag tror på och har försökt sträva efter i flera år, sa hon på längdlandslagets presskonferens på torsdagen.

– Det finns väldigt många egenskaper med Magnus som jag gärna delar med mig till de andra brudarna. Jag tror att vi kommer att göra varandra bra tillsammans och det känns som en stor förmån att kunna erbjuda de andra brudarna att kunna ta del av Magnus träningsfilosofi. Det tror jag alla kommer att vinna på, sa hon vidare.

Ingesson var förbundstränare fram till 2010. Den förra elitåkarens främsta merit är ett VM-silver i stafett i Lahtis 2001.

Det har hänt mycket på tränarsidan i längdlandslaget. Ingesson ersätter norrmannen Ola Morten Iversen som sade upp sig. Kort därefter valde herrtränaren Lars Selin att sluta. Även Johan Granath och Ola Ravald slutar.

Förbundskaptenen Rikard Grip slutar i den rollen och blir i stället landslagschef. 

Vallachefen Urban Nilsson fortsätter.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.