Att bygga idrottsledarskap

Att bygga idrott:En artikelserie med Carl-Axel Hageskog, Curt Einarsson och Martin Carlsson Wall. Tre framträdande personer bakom idrottens kulisser...

Fotomontage: Thomas Selig, IA

Många tusen människor ägnar hängivet stora delar av sin fritid åt att oavlönat göra insatser för idrotten.

Det är ett pussel av olika människor med skilda förutsättningar och varierande kunskap och erfarenhet att bygga förbund och föreningar. Egentligen är det inte annat än logiskt att resultatet blir olika.

Här på Idrottens Affärer vill vi ge plats åt något som egentligen är ett fenomen – Konsten att bygga idrott. Det som sker överallt i Sverige, ständigt och jämt.

Vi tar inledningsvis hjälp av tre av våra krönikörer, Carl-Axel Hageskog, Curt Einarsson och Martin Carlsson Wall. Tre personer med stor insikt i idrottens uppbyggnad och funktion. De vill dela med sig av sin erfarenhet och kunskap.

Carl-Axel Hageskog – född den 24 maj 1954 i Nässjö, är professor i ledarskap vid Linnéuniversitet i Växjö. För den breda idrottspubliken är han mest känd som Davis Cup-kapten 1985-2002 samt som personlig tränare för Mats Wilander, Anders Järryd och Magnus Larsson.

Curt Einarsson – företagsledare i 20 år, ingått i Svensk Näringslivs styrelse, föreläst om individ - och ledarskapsfrågor under flera decennier Idag verksam som rådgivare, mentor inom idrott och näringsliv. Många känner honom som en av de främsta ledarna inom svensk och internationell bandy. Tidigare förbundskapten och mästartränare i Boltic och Vetlanda.

Martin Carlsson Wall, Associate Professor, docent och chef för Center for Sports and Business, vid Handelshögskolan i Stockholm. Ansvarig för en verksamhet som får allt större betydelse för idrotten.

 

Alla artiklar i den nya serien kommer du att hitta här.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.