1,3 idrottsmiljarder via bingo

Här är aktören som bidrar med 100 000 kronor om dagen eller  totalt 1,3 miljarder sedan 35 år till idrotten. Jo, det är faktiskt sant, 100 000 om dagen. Men så går det bra för Idrottens  Spel AB via dotterbolaget Idrottens Bingo. Eller rättare sagt, så många människor gillar att köpa sina bingobrickor i 33 bingohallar, att fresta ödet, umgås med andra och hoppas på åtminstone en liten vinst. Det handlar om spänning, förväntan och gemenskap. Den stora vinnaren är ca 900 föreningar som får påfyllning i sin klubbkassa.

Nya idrottensbingo.se är igång, säger Matz Wallander, vd för Idrottens Spel. 

Vår nya sajt är viktig på många sätt. Inte minst för att den ger föreningarna helt nya möjligheter till ökade intäkter.

Matz Wallander är koncernchef för Idrottens Spel med kontor i Göteborg. I år delar bolaget ut 27 miljoner kronor till landets idrottsföreningar, en höjning med en miljon visar det färska bokslutet.

Nu när en omreglering av svenska spelmarknaden närmar sig med stormsteg är det verkligen hög tid att idrottsrörelsen markerar revir och tar för sig för att säkra sin framtida finansiering.

Krönika: Nu när en omreglering av svenska spelmarknaden närmar sig med stormsteg är det verkligen hög tid att idrottsrörelsen markerar revir och tar för sig för att säkra sin framtida finansiering, skriver Matz Wallander, vd vid Idrottens Spel.

Spelutredaren Håkan Hallstedt har varit igång i ett par månader nu. Han är en klok man med ett tydligt direktiv från uppdragsgivaren staten: ta fram ett förslag hur en omreglering av marknaden ska ske.

Idrottens Bingo Grand på Kungsgatan mitt i centrala Göteborg är både största bingohallen och en av stans största samlingsplatser. Inte minst tack vare Ann-Britt Bertlin.


Västsvenska Idrottsförbundet ska bli bäst i Europa. Kreativitet, samarbete och ekonomiska muskler från Idrottens Spel ska göra det möjligt enligt chefen Johan Gadd, som inte är blyg.

Titta på filmen där chefen, Johan Gadd, berättar om ett synnerligen annorlunda förbund. Seglaren och den före detta officeren är mycket målmedveten.

Segelsällskapet Viken Ägirs Uddevalla Water Week och Öckerö IF:s Ö-bollen hyllas som de bästa idrottsevenemangen i Västsverige 2015.

Spökskrivare åt Lars Norén, beundrare av Lotta på Bråkmakargatan och stolt över att han och hans medarbetare bidrar med 100 000 kronor om dagen till svensk ungdomsidrott. Matz Wallander är en vd i idrottens tjänst.

Här ser du hur stor verksamheten är i Idrottens Spel. 33 bingohallar, från norr till söder, innebär en majoritet av alla bingohallar i Sverige och gör bolaget till den största aktören i landet. 

I den här filmade intervjun med Matz Wallander berättar han om sin nervositet vid anställningsintervjun hos Idrottens Spel, om vad bingo betyder för många enskilda och om den kommande spelreformen.

Det saknas jämförelse. Idrottens Spel AB är ett affärsdrivande bolag och har i sin tur ett dotterbolag som omsätter 85 miljoner och nu har affärsområdeschefen Mats Palmgren precis beställt en tryckpress för 25 miljoner!

Fristads GoIF är en av många föreningar som får pengar från Idrottens Spel. En typisk svensk liten idrottsklubb med stor gemenskap men liten kassa.