Ska bara bli allra bäst!

 

Västsvenska Idrottsförbundet ska bli bäst i Europa. Kreativitet, samarbete och ekonomiska muskler från Idrottens Spel ska göra det möjligt enligt chefen Johan Gadd, som inte är blyg.

Västsvenska Idrottsförbundet med tillhörande SISU Idrottsutbildarna är inte som andra distriktsförbund inom Riksidrottsförbundet, RF. Tänker lite ”utanför boxen” skulle man kunna säga.

Sammanslagning vässar

Därför planerar man att gå samman med Västergötlands Idrottsförbund – beslut väntas på årsstämman 25 maj.

- Samhället förändras och vi som distriktsförbund måste hänga med. Stor är inte alltid bra, men vår plan för sammanslagningen med Västergötlands Idrottsförbund sparar administrativt dubbelarbete, ökar demokratin tack vare fyra styrelser i lika många ”kommunalförbund”, följer Västra Götalandsregionen och bygger vidare på redan bra entreprenörs- och integrationsprojekt. Sammanslagningen vässar oss helt enkelt, säger Johan Gadd på militäriskt noggrant sätt.

Och inte undra på, bakgrund som officer på bland annat I17 i Uddevalla som han har – även om han hellre instruerade mannarna i sin favoritsport segling än var ute på manöver i skog och mark.

Kö av journalister…

Målet med sammanslagningen är lika klar som en solig, saltstänkt sommardag till havs:

- Vi ska bli bästa idrottsförbund i Europa! Om fem år kommer världspressen att stå på led utanför vårt kontor för att höra hur vi lyckades göra det.

Utmaningarna på vägen är dock många. Verksamheten inom Gadds hägn – som i dag består av kommunerna i Göteborgs- och Bohuslän samt Dalsland – står inför stora utmaningar: En del kommuner växer medan andra får titta på när lämmeltåget går till främst Göteborg.

- Vi försöker jämna ut det med bland annat anläggningsbidrag, så att alla kan bedriva en bra idrottsverksamhet tack vare vår service och våra resurser, säger Johan Gadd i den filmade intervjun under länken nedan – en intervju som sker delvis utanför Prioritet Serneke Arena, 800 miljonerbygget i Kviberg, östra Göteborg.

- Det här är framtiden, säger Johan Gadd och nickar mot arenan. Vi kan inte begära att kommunerna ska kunna göra sådana här satsningar. Det krävs ett samarbete mellan näringslivet, entreprenörer, idrotten och det offentliga. Det vill vi vara med och driva på!