Uddevalla och Öckerö prisades

 

Segelsällskapet Viken Ägirs Uddevalla Water Week och Öckerö IF:s Ö-bollen hyllas som de bästa idrottsevenemangen i Västsverige 2015.

Västsvenska Idrottsförbundet och Västergötlands Idrottsförbund delade för första gången ut pris till ett par av de tusentals evenemang som arrangeras av de 2 300 idrottsföreningarna i regionen.

Lyckat projekt

Två av evenemangen stack ut så mycket att de fick ta emot pris på Träffpunkt Idrott på Svenska Mässan i Göteborg.

- Projektet har varit mycket lyckat och gav stor uppmärksamhet på Facebook, där människor har kunnat gilla, dela och vara delaktiga i omröstningen, säger Lars Lindfors på Västsvenska Idrottsförbundet som delade ut priset tillsammans med sin kollega Sofia Blomgren.

- Och just i klubbarna har de verkligen uppskattat priset och känt  stolthet. Roligt, förstås, och vi kände själva att vi uppnådde vårt syfte.

Öckerö IF och Viken-Ägir i centrum

Priset Årets Värdskap gick till Ö-bollen, Öckerö IF.

Motivering: “Ö-Bollen arrangerades för tionde gången under 2015. En fotbollsturnering som vuxit från en klassisk cup till ett idrottsevenemang där besökare från ett allt större geografiskt område får ta del av Öckerö kommuns utbud. De 20 000 besökarna möts av ett slipat värdskap där upplevelsen står i centrum. Öckerö IF har bland annat satsat stort på menyn och dess utbud samt gjort turneringsschemat anpassat efter besökaren - och inte tvärtom.

Ö-bollen arrangeras både sommar och vintertid, vilket gör det till ett arrangemang som lever året runt.”

Årets Överraskning tilldelades Uddevalla Water Week, Segelsällskapet Viken-Ägir.

Motivering: “Segelsällskapet Viken-Ägir har genomfört Pantaenius Bohusracet sedan år 1996. Till 2015 bestämde de sig för att lyfta arrangemanget ordentligt och skapade Uddevalla Water Week, ett maritimt storevenemang i Uddevalla centrum.

Föreningar, kommunen och näringslivet lät under tre dagar allmänheten prova på aktiviteter som wakeboard, segling, radiostyrda båtar, kanot mm. Uddevalla Water Week blev ett på alla sätt väldigt lyckat arrangemang med en fantastisk stämning där man också lyckades lyfta fram Uddevalla som destination och maritim stad.”