En av många vinnare

Fristads GoIF är en av många föreningar som får pengar från Idrottens Spel. En typisk svensk liten idrottsklubb med stor gemenskap men liten kassa.

1,2 miljoner kronor var hur välkommet som helst bland Boråsalliansens 26 föreningar. 

- De pengar vi får från Idrottens Spel och Idrottens Bingo är oerhört viktiga för vår verksamhet. Vi är en breddförening och satsar väldigt mycket på våra ungdomar och har lag i alla åldrar både på flick- och pojksidan i innebandy och fotboll. Pengarna behövs verkligen, säger Barbro Johansson, föreningsadministratör i Fristads GoIF.

Och vad som inte är oväsentligt, pengarna delas ut utan någon form av motprestation. Ja, kanske, att tala väl om bingo och bidra till att flera spelar.

- När man får komma ut till en förening och berätta att de ska få pengar, då förstår man man hur viktigt och välkommet vårt arbete är, säger Matz Wallander, vd vid Idrottens Spel.

Att spela bingo blir allt mera populärt. Det visar alla siffror.

- Det är fantastiskt roligt att kunna visa att vi är framgångsrika och att bingon i Sverige på inget sätt är på utdöende. Jag är stolt över att vi på det här sättet kan stärka de lokala föreningarnas ungdomsverksamhet, säger Evelina Johansson, verksamhetschef på Idrottens Bingo i Borås.