Ann-Britt i idrottens tjänst

 

Idrottens Bingo Grand på Kungsgatan mitt i centrala Göteborg är både största bingohallen och en av stans största samlingsplatser. Inte minst tack vare Ann-Britt Bertlin.

Det Ann-Britt Bertlin inte kan om att driva bingoverksamhet är inte värt att kunna.

Möten med människor

Hon startade som bingovärdinna vid 14 års ålder. De 15 senaste åren har hon arbetat som verksamhetschef, bland annat i Angered. Ann-Britt sitter även med i Idrottens Bingos ledningsgrupp som arbetar operativt för hela företaget.  

- Jag går till jobbet med ett leende, med tanke på att föreningslivet får nytta av min insats. Idrottens Bingo Grand genererade nästan 11 miljoner till det lokala föreningslivet förra året, säger Ann-Britt Bertlin som själv är väldigt intresserad av både fotboll och hockey, därför är det extra roligt att arbeta på Idrottens Bingo

Hon anser att det bästa med jobbet är alla möten med människor:

- Få kommer till oss för att vinna de stora pengarna, desto fler för att umgås med vänner och bekanta. Vi har människor som är här varje dag, de sitter på samma plats och umgås med andra som också är här ofta. 

- På så sätt är det som en stor familj. Till hjälp för våra medarbetare har vi tagit fram en webbaserad spelansvarsutbildning som gynnar våra gäster. Ansvarsfullt spelande vinner alla på!

Loket populär hos unga

150-200 spelare per dag är inte ovanligt. Flest besökare är det på fredag- och lördagkvällar, då Idrottens Bingo har öppet till kltvå på natten. Även när Leif “Loket” Olsson är på plats och agerar utropare sista lördagen i varje månad, samt varje onsdag, fylls bingohallen med gäster. 

- ”Loket” är fortfarande populär bland våra gäster, även de som är yngre. Många vill ta selfiebilder och kort tillsammans med honom, berättar Ann-Britt Bertlin.

Ett nytt koncept som Idrottens Bingo tagit fram är Guldhelgen som anordnas i mars. Vinnare från Idrottens Bingos alla hallar i hela landet kommer för att umgås, spela och “göra Göteborg”. Och, just det, ”Loket” är förstås utropare. 

Tant med tårta

Ett långt liv i bingohallar genererar förstås många historier. Som den om pensionären Birgit i Angered som kom in en gång i månaden, alltid med en nybakad tårta. 

- Till slut sade vi till henne att hon verkligen inte behövde ta med sig en tårta varje gång. Hon tittade på oss och sade: “Det gör jag så gärna. Ni är så trevliga. Dessutom tycker jag om tårta!”

Eller den gången när en äldre dam drabbades av hjärtinfarkt i hallen på en lördag. Trots att ambulansen var snabbt på plats gick hennes liv inte att rädda. På måndagen kom hennes son in i hallen.

- Han tackade oss för att vi tagit så bra hand om hans mamma. Förutom familjen var medarbetarna i bingohallen och de andra spelarna hennes sociala kontaktnät. 

Bingo till Kalle Anka

Idrottens Bingo har öppet alla dagar på året. Du kan till och med spela bingo på julafton.

- Du behöver du inte vara rädd för att missa Kalle Anka och hans vänner – vi har TV här - och du hinner hem lagom till Karl-Bertil Jonssons julafton. Kan det bli bättre? 

Frågar Ann-Britt Bertlin retoriskt med ett varmt leende innan det är dags att öppna hallen och välkomna dagens första spelare, tillika gäster.