SVT planerar för OS 2018, men...

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.
SVT börjar redan nu planera för att ta tillbaka OS-sändningarna 2018, meddelar VD Eva Hamilton. Det är bra. Hur världen ser ut om fyra år vet vi inte, men förhoppningsvis består både OS och SVT. Och också konkurrensen mellan kanalerna.
Therese Sjögran tar sig åt huvudet. Galan skulle bli en festkväll, men blev början till ett fiasko och folk visste inte hur de skulle förklarar bort ett klantigt beteende. Och helt oförskyllt hamnade Therese mitt i smeten. Foto: TT Nyheter


För vad man än tycker, och även om man hatar reklamen, så är det nyttigt med konkurrens. Allt annat skapar lata feta katter som är uppfyllda av sig själva och sin egen förträfflighet. Då uteblir både nytänkande och skapande, istället gör man som man alltid gjort.

Allt hänger på en person

Det är kanske lite av det som drabbat Svenska Fotbollförbundet som just nu lever under en hype som inte motsvarar det svensk fotboll står för, varken utomlands eller hemma i Allsvenskan.

Hade vi inte haft denne Zlatan, hade vi inte ens fått kvala mot Portugal. Det är så det ser ut. Och de allsvenska lagens framgångar i europeiska cuper låter vänta på sig. Visst, vi har enskilda bra spelare (jaja Z…) men starka lag… nä inte ännu. 

Det är kanske tack vare denne Z… som Fotbollförbundet gör bort sig så fatalt när det gäller Anders Svensson och BILEN. Hu, så obehagligt.

Hur tänkte,om de nu gjorde det...

Här har vi äntligen ett bra program, en bra programledare, en sändning som når alla. Och så gör förbundet bort sig. Så totalt. Bara ge bort en bil, är väl på gränsen, liksom, hur miljövänligt är det med en bil?

Och sen bara ge det till den manliga rekordinnehavaren, inte den kvinnliga.

Hmm, tänkte vi 70-tal där, eller? Om sen sponsorn var inblandad eller inte, vet vi inte, ord står mot ord och Therese Sjögran vill inte ha en bil av ett annat märke när sen en vaken marknadsförare kommer på en bra idé.

Av bara farten blev det fel

Och så blev allt en pinsamhet. Istället för en hyllning till en av de bollsporter vi älskar allra mest. Och till U17-laget som gör en så fantastisk insats i VM. Och damernas EM. Jag menar, det finns ändå lite på andra håll i förbundet att glädjas åt än herrlandslaget, men det missades.

På grund av en bil…

Jag är så glad att kvalmatcherna sänds för alla oss som inte har biljetter eller har råd att åka till Portugal. Både TV, tidningar på webben och radiosporten sänder. Det vi andra får göra är att hålla tummarna. Heja Sverige!

Cecilia Giertta

Med ett förflutet som både sportjournalist och ekonomijournalist på bl a Dagens Nyheter har hon en stor erfarenhet av ämnet idrott och finanser