Stjärnor vill bli Mästare i tv

Rekryterarna på Svt ka känna sig belåtna. Startfältet  den 16:e säsongen är fyllt av stjärnor. Där medverkar utförsåkaren Anja Pärson, speedwayföraren Tony Rickardsson, fotbollsspelaren Sebastian Larsson, tävlingscyklisten Emma Johansson, hockeyspelaren Joel Lundqvist, brottaren Jimmy Samuelsson, äventyraren Johanna Davidsson, handbollsspelaren Johanna Ahlm och innebandyspelaren Anna Wijk.

Det här är bl a vad som väntar stjärnidrottarna i Mästarnas Mästare

Mästarnas Mästare 2024 blir tuffare än någonsin. Nytt för denna säsong är att alla nio deltagare åker ner samtidigt och tävlar mot varandra från start. Alla mot alla omedelbart. Ett nytt tävlingsupplägg innebär bland annat att kvaltävlingar avgör vilka deltagare som hamnar i Nattduellen och det blir fler lag- och partävlingar.

Alla tävlar samtidigt

- Det är otroligt roligt att vara med och förädla ett så älskat format som Mästarnas mästare. Att alla mästarna kommer ner på en gång blir fantastiskt spännande. Också att vi hittat en plats som bjuder på tuffare och mer utmanande tävlingar än någonsin, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för Mästarnas mästare 2024.

- Det blir alltid en extra krydda när en deltagare har dominerat världen, och så har vi två denna gång! Anja Pärson och Tony Rickardsson – frågor på det? säger Micke Leijnegard, programledare för Mästarnas mästare 2024 och skrattar.

- Sverige är ingen stormakt i herrfotboll direkt, desto mer imponerande blir det ju när någon av våra spelare lyckas i världens bästa liga. Sebastian Larsson är en sådan, hans namn är odödligt i Birmingham, ska bli kul att se hans ”brinn” på nära håll, fortsätter Micke Leijnegard.

Den 16:e säsongen av Mästarnas mästare sänds under våren 2024 och spelas in i norra Spanien.

Här är deltagarna

Johanna Ahlm – handboll

Debuterade i landslaget som 18-åring och spelade nio mästerskap, med EM-bronset 2014 som främsta merit.

Johanna Davidsson – äventyr

När Johanna nådde Sydpolen i december 2016 var hon första solokvinna, snabbaste svensk och den snabbaste kvinnan i världen att nå till polen. När hon sedan återvände till startpunkten, Hercules inlet, med kite blev hon första svensk som tagit sig fram och tillbaka. Hon utnämndes till Årets kvinnliga äventyrare 2016.

Emma Johansson – cyklist

Under OS i Peking 2008 tog Emma Johansson silver i linjeloppet - landets första medalj i cykel sedan det olympiska sommarspelet 1988. Hon vann också det franska femdagarsloppet Trophée d’Or Féminin och under de olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016 tog hon ännu ett silver i linjeloppet.

Sebastian Larsson – fotboll

Spelade under tretton år 133 landskamper för Sverige, tredje flest i fotbollslandslagets historia. Inledde sin internationella karriär i Arsenal och spelade därefter i Birmingham City, Sunderland AFC, Hull City och slutligen AIK. Är känd för sina välplacerade frisparkar.

Joel Lundqvist – ishockey

Center och lagkapten i Frölunda HC, men som också spelat i Järpens IF, Rögle BK och Dallas Stars. Spelade hem VM 2017 och spelade i november 2022 sin 1 048:e match i SHL och slog därmed det tidigare rekordet.

Anja Pärson – alpint

Har tagit ett OS-guld (2006), sju VM-guld (2001, 2003, 2005, 2007) och vunnit den totala världscupen två gånger under sin karriär (2003/2004 och 2004/2005).

Tony Rickardsson – speedway

Sexfaldigt individuell världsmästare (1994, 1998, 1999-2002 och 2005) som körde för fem olika svenska speedwayklubbar. Parallellt tävlade han dessutom för klubbar i både polska och brittiska speedwayligorna.

Jimmy Samuelsson – brottning

Tävlade i grekisk-romersk stil. Jimmy tog VM guld i 66-kilosklassen 2002, blev fyra under OS i Aten 2004 i samma viktklass och blev VM- och EM-fyra i 69-kilosklassen 2001.

Anna Wijk – innebandy

Center, som med det svenska landslaget vann VM-guld 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 och 2019. I april 2016 utsågs hon till världens bästa kvinnliga innebandyspelare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen