Stjärnor vill bli Mästare i tv

Rekryterarna på Svt ka känna sig belåtna. Startfältet  den 16:e säsongen är fyllt av stjärnor. Där medverkar utförsåkaren Anja Pärson, speedwayföraren Tony Rickardsson, fotbollsspelaren Sebastian Larsson, tävlingscyklisten Emma Johansson, hockeyspelaren Joel Lundqvist, brottaren Jimmy Samuelsson, äventyraren Johanna Davidsson, handbollsspelaren Johanna Ahlm och innebandyspelaren Anna Wijk.

Det här är bl a vad som väntar stjärnidrottarna i Mästarnas Mästare

Mästarnas Mästare 2024 blir tuffare än någonsin. Nytt för denna säsong är att alla nio deltagare åker ner samtidigt och tävlar mot varandra från start. Alla mot alla omedelbart. Ett nytt tävlingsupplägg innebär bland annat att kvaltävlingar avgör vilka deltagare som hamnar i Nattduellen och det blir fler lag- och partävlingar.

Alla tävlar samtidigt

- Det är otroligt roligt att vara med och förädla ett så älskat format som Mästarnas mästare. Att alla mästarna kommer ner på en gång blir fantastiskt spännande. Också att vi hittat en plats som bjuder på tuffare och mer utmanande tävlingar än någonsin, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för Mästarnas mästare 2024.

- Det blir alltid en extra krydda när en deltagare har dominerat världen, och så har vi två denna gång! Anja Pärson och Tony Rickardsson – frågor på det? säger Micke Leijnegard, programledare för Mästarnas mästare 2024 och skrattar.

- Sverige är ingen stormakt i herrfotboll direkt, desto mer imponerande blir det ju när någon av våra spelare lyckas i världens bästa liga. Sebastian Larsson är en sådan, hans namn är odödligt i Birmingham, ska bli kul att se hans ”brinn” på nära håll, fortsätter Micke Leijnegard.

Den 16:e säsongen av Mästarnas mästare sänds under våren 2024 och spelas in i norra Spanien.

Här är deltagarna

Johanna Ahlm – handboll

Debuterade i landslaget som 18-åring och spelade nio mästerskap, med EM-bronset 2014 som främsta merit.

Johanna Davidsson – äventyr

När Johanna nådde Sydpolen i december 2016 var hon första solokvinna, snabbaste svensk och den snabbaste kvinnan i världen att nå till polen. När hon sedan återvände till startpunkten, Hercules inlet, med kite blev hon första svensk som tagit sig fram och tillbaka. Hon utnämndes till Årets kvinnliga äventyrare 2016.

Emma Johansson – cyklist

Under OS i Peking 2008 tog Emma Johansson silver i linjeloppet - landets första medalj i cykel sedan det olympiska sommarspelet 1988. Hon vann också det franska femdagarsloppet Trophée d’Or Féminin och under de olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016 tog hon ännu ett silver i linjeloppet.

Sebastian Larsson – fotboll

Spelade under tretton år 133 landskamper för Sverige, tredje flest i fotbollslandslagets historia. Inledde sin internationella karriär i Arsenal och spelade därefter i Birmingham City, Sunderland AFC, Hull City och slutligen AIK. Är känd för sina välplacerade frisparkar.

Joel Lundqvist – ishockey

Center och lagkapten i Frölunda HC, men som också spelat i Järpens IF, Rögle BK och Dallas Stars. Spelade hem VM 2017 och spelade i november 2022 sin 1 048:e match i SHL och slog därmed det tidigare rekordet.

Anja Pärson – alpint

Har tagit ett OS-guld (2006), sju VM-guld (2001, 2003, 2005, 2007) och vunnit den totala världscupen två gånger under sin karriär (2003/2004 och 2004/2005).

Tony Rickardsson – speedway

Sexfaldigt individuell världsmästare (1994, 1998, 1999-2002 och 2005) som körde för fem olika svenska speedwayklubbar. Parallellt tävlade han dessutom för klubbar i både polska och brittiska speedwayligorna.

Jimmy Samuelsson – brottning

Tävlade i grekisk-romersk stil. Jimmy tog VM guld i 66-kilosklassen 2002, blev fyra under OS i Aten 2004 i samma viktklass och blev VM- och EM-fyra i 69-kilosklassen 2001.

Anna Wijk – innebandy

Center, som med det svenska landslaget vann VM-guld 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 och 2019. I april 2016 utsågs hon till världens bästa kvinnliga innebandyspelare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Biljetterna till Swedish Opens inledning i Båstad på måndagen går åt som smör i solsken. Vid lottningen skapades mötet Leo Borg mot Rafael Nadal! Rrena drömmen för arrangörerna!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.