Han tvingas i fängelse

Percy Nilsson döms till ett års fängelse för grovt skattebrott och grovt försvårande av skattekontroll. Han tänker överklaga domen, men tar nu timeout från sin roll som ordförande i Malmö Redhawks.
Klockan elva på onsdagen offentliggjordes domen i Malmö Tingsrätt mot Redhawks ordförande Percy Nilsson samt de medåtalade fd klubbdirektörerna Gunnar Svensson och Sune Moberg.
Leif Silbersky, Percy Nilssons advokat, ska övertala domen. Därav kan det dröja ett år innan Percy Nilsson får ett slutligt besked om han måste uppsöka fängelse eller om han slipper ett sådant straff.

- Det är vår skyldighet mot Sveriges idrottsföreningar att överklaga domen. Det är helt enkelt inte rimligt att lägga så mycket ansvar på en ideellt arbetande person som tingsrätten gjort i det här fallet, kommenterar Leif Silbersky.
- I min värld är det absurt att någon ska dömas till ett års fängelse för ett skattebrott som ligger 8-10 år tillbaka i tiden.

I domen skriver tingsrätten:
"Percy Nilsson har under åren bedrivit en omfattande affärsverksamhet. Därför måste det ha stått helt klart för honom att det varken var fråga om en hyres- eller pensionslösning för spelaren utan att hela ersättningen utgjorde lön och därför grundade en skyldighet för MIF att betala arbetsgivaravgifter." Enligt tingsrätten är det 2,9 miljoner som föreningen undanhållit skattemyndigheten.
Leif Silbersky protesterar mot att tingsrätten gör Percy Nilsson ansvarig för saken.

Percy Nilsson avböjde alla kommentarer, men uppges vara väldigt bitter över att inte tingsrätten tror på honom. Han har anlitat experter för dyra pengar; revisorer, advokater och ekonomiska rådgivare och de har alla sagt att det var okey.
Ändå ska han fängslas.

Med röstsiffrorna 23 för och 17 mot valdes på lördagen Håkan Svensson, 56 år, till ny ordförande i den ideella föreningen Hockeyettan. Håkan var tidigare ordförande i AIK ishockey i fem år och har suttit som ordförande , tre år,  Hockeyallsvenskan.

Motkandidat var Christer Englund, tidigare ordförande i Svenska Ishockeyförbundet,. Han lanserades av den grupp föreningar som uttalat stöd för avgående ordföranden Ronnie Glysing, 64 år.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

IKina har myndigheterna tagit intryck av kritiken angående gränsvärdena för covidtester vid inresa till OS i Peking. Nu är gränsvärdena justerade för att underlätta villkoren och att det ska bli lättare att testa negativt, i synnerhet om personen haft covid tidigare.

– Gränsvärdena har justerats för att slippa milt positiva fall, rapporterar Lars Markusson, mediechef på SOK, till SVT Sport.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Nent Group passar på att har förlänga avtalen med inte mindre än fyra av sina populära fotbollsexperter.Bojan Djordjic, Johanna Frisk, Erik Niva och Glenn Strömberg har samtliga skrivit på nya långa kontrakt som betyder att de kommer bidra till Viaplays fotbollssändningar under flera år framöver.

– Det var ett av de enklaste besluten i hela mitt liv, säger Glenn Strömberg.

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.