Lugnet före stormen

Han är ensam på OS-arenan. Men annars kokar Aten av aktiviteter bland byggnadsarbetare, administratörer, funktionärer med flera. Det är dygnet runt-pass som gäller för att Aten ska bli klart till invigningen.
In i det sista pågår enorma ansträngningar för 52-miljardersspelen.
Många greker reagerar med fasa när notan för spelen tar form och allt mera framkommer hurt dyrt faktiskt arrangemanget blir.
En avsevärt förbättrad infrastruktur, åtskilliiga nya anläggningar och hotell, gator och kommunikationer i modern tappning, men det hjälps inte. Någon ska betala allt och det är greken på gatan. Och framför allt, det var ju inte meningen att det skulle bli så dyrt. De ansvariga medger motvilligt att räkningarna blir många och dyrbara.
Ändå är det ett omfattande arbete som just nu tar överhanden och upptar de flesta människors intresse. Det gäller att lägga sista handen vid verket.
Planteringar, asfaltering, plattläggning, konstverk – utsmyckningarna ska bli pricken över i:et för ett OS ska bli det bästa någonsin, enligt grekerna.
Det krattas, putsas, grejas.
Och administreras, korrigeras, repeteras.
Premiärminister Kostas Karamanlis har också försäkrat alla vid en olympisk inspektionsresa att Grekland står redo att ta emot alla gäster.
- De olympiska arenorna är färdiga att hysa världens största idrottsevenemang. Jag är övertygad om att spelen kommer att bli exceptionella.
Han uppmuntras av rapporterna från biljettförsäljningen. Nu säljs i en omfattning om mer än 50 000 biljetter per dag.
Målsättniningen är att sälja biljetter för totalt 183 miljoner euro (3,4 miljoner stycken) innan spelen inleds.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.