Djurgården bojkottas av elitföreningar

Djurgårdens handboll vill sälja sin egen reklam. Därför vill inte Ligaföreningen veta av Dif handboll. Klubben bojkottas enligt ett program om 13 punkter. Djurgården ska utestängas och tvingas till underkastelse.
Handbollens ligaförening, HEH, kastar ut Djurgården med omedelbar verkan. I 13 punkter har HEH bestämt att Djurgården ska straffas och syftet är att klubben till slut ska ompröva sitt beslut.
Åtgärderna är tuffa och unika i svenska idrott. Bland annat ska övriga elitserieklubbar inte delta i turneringar dit Djurgården inbjudits.
- De försöker skrämma oss med det här hotet men vi ger inte efter för deras krav, säger Johan Apel i Difs styrelse till SVT Sport.                        
Det påverkar dock inte Djurgårdens medverkan i elitserien. Men i övrigt är umgänget fryst när nu inte Djurgården i den reklampakt och de affärsavtal som ska omfatta alla elitföreningar.

HerrElit Handboll (HEH) bildades för nio år sedan, för att, som det uttrycks i stadgarna, sportsligt, ekonomiskt och medialt stärka svensk herrelithandboll.
Sedan tre år tecknades ett avtal om reklamförsäljningen med ett företag som försöker utveckla affärsdelen. Intäkterna fördelas lika mellan de 14 elitklubbarna - som nu är 13 till antalet.
Kontraktet innebär att klubbarna har enhetliga regler för reklamförsäljning på arenorna och fördelar ytorna. Avtalet gäller fram till och med våren 2005.

Bojkotten mot Djurgården omfattar 13 punkter:
  •  HEH-klubbar deltager inte i turneringar, oavsett arrangör, dit även Djurgården har inbjudits.
  •  Djurgården kommer inte att få sälja Ullmax-produkter
  •  Djurgården kommer inte att få delta i HEH:s presskonferenser
  •  Djurgården kommer inte att exponeras på HEH:s hemsida, i trycksaker och publikationer eller motsvarande som utges av HEH.
  •  Djurgården kommer inte att få några spelarbiljetter till sina bortamatcher i Elitserien
  •  Djurgården kommer inte att få deltaga i elitklubbarnas utbildningar, konferenser eller marknadsföringsåtgärder.
  •  Djurgården får ej del av HEH:s ekonomiska stöd till elitklubbar och ej heller supporterbonus, ersättning för musikavgifter (t.ex. SAMI) eller domarbidrag vid ev. europacupdeltagande.
  •  Djurgården kommer inte att få deltaga i HEH:s samverkan med elitklubbar i övriga nordiska länder.
  •  Djurgården kommer inte att medverka i någon av de matcher som under säsongen 2004-05 kommer att direktsändas i TV.
  •  Djurgården kommer inte att, via HEH, få del av den information från förbund, domare och övriga samarbetspartners som är riktad till elitklubbarna.
  •  HEH-föreningar kommer inte att spela träningsmatcher mot Djurgården. (Gäller ej matcher som redan avtalats)
  •  Ytterligare sanktioner mot Djurgården kan komma att vidtagas i ett senare skede.
  •  Beslut om ev. återinträde i HEH för Djurgården beslutas av de då aktuella medlemsföreningarna vilka även fastställer villkoren.


Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.