NHL går inte att rädda

NHL har förkastat spelarnas "sista" bud och nu talar ingenting för att säsongen går att rädda. Proffshockeyn i de transatlantiska rinkarna upphör, det blir inget spel i vinter och frågetecken är stora inför framtiden.
Klubbägarna har hävdat att om avtal saknas den 15:e september utlöser de lockouten mot spelarna.
Inget tyder på att parterna ska enas. Såväl NHL-ledningen som spelarfacket har sedan länge hållit fast vid sina respektive krav.                                    
NHL har nu också tillbakavisat ett bud från spelarorganisationen, det förslag som möjligen skulle skapa en öppning i elfte timmen. Men reaktionen blev den omvända
- Vi är extremt besvikna på det förslag som spelarfacket presenterade, sa NHL:s viceordförande Bob Daly efter de avslutade förhandlingarna.        
Som väntat hade spelarnas talesman Trevor Linden en annan version av diskussionerna:
- Vårt bud innebar sista chansen för att rädda den här säsongen.
Parterna har helt olika syn på situationen. NHL vill ha ett lönetak därför att klubbarnas ekonomi hotas så allvarligt. Ägarna menar att förra säsongen innebar ett underskott på totalt 300 miljoner dollar. Men spelarna vill inte gå med på en sådan överenskommelse och hävdar att förslaget bara är en taktik för att kunna sänka lönerna. Att 70 procent av intäkterna går till löner, enligt ägarna, tillbakavisas av spelarna.
Ändå har det förekommit flera förslag till konstruktiva lösningar för båda parter. Det har lanserats en särskild lyxskatt på de högsta spelarlönerna och att de pengarna ska styras till övriga spelare. Dessutom har det framförts tankar om vinstdelning för spelarna.
Det kollektiva förhandlingsavtal som ändå har gett hopp om en sen uppgörelse upphör att gälla vid midnatt den 14 september. Därmed blir det stopp i NHL för andra gången på tio år.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.