Boltic hotas av inkasso

Ärorika Boltic har dåligt med pengar, eller dåligt med vilja att betala. Karlstads kommun kräver klubben på 115 000 kronor och hotar med inkasso om inte klubben gör rätt för sig.
I föreningen råder en helt annan uppfattning. Pengar finns och man är beredd att betala – under förutsättning att kommunen också gör rätt för sig. Det innebär nybygge av utvisningsbåsen på Tingvalla isstadion. Svenska Bandyförbundet kräver nämligen att fristående bås finns på motsatta sidan jämfört med avbytarbåsen.
- Vi vill veta om kommunen tänker stå för den kostnaden eller inte. Dessutom vill vi att dom ska bygga toaletter. Därför har vi väntat, säger Jonas Aronsson, Boltics kansliansvarige till Värmlands Folkblad.
Tidigare i höst hotade skattemyndigheten med kronofogden. Men då betalade Karlstadsklubben i sista stund. Nu har biträdande fritidschefen Hans Turtell i Karlstad skickat en skrivelse till BolticGöta där han hotar med inkasso om inte föreningen betalat sin skuld senast 31 oktober.
Men Boltics ordförande Christer Nystadius pekar på bristerna på arenan.
- Vi betalar när vi får reda på om kommunen tänker flytta våra utvisningsbås.
- Runt 50 000 kronor kostar nya bås. Kommunen har vetat om det här länge men ännu inte agerat. I år måste vi flytta dom efter direktiv från bandyförbundet, annars måste vi betala en extra kostnad för en fjärde domare per match.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.