Friidrotten gör rekordvinst

Svenska Friidrottsförbundet gör ett rekordstort överskott tack vare Finnkampen. Inte nog med segrarna för såväl damerna som herrarna, det blev också en ekonomisk vinst på fem miljoner kronor.
Friidrottsförbundet har haft stora framgångar de senaste åren, men däremot har det saknas en huvudsponsor och därmed en stor inkomstpost.
- Det har varit väldigt svårt att komma till avslut i alla förhandlingar, men vi jobbar fortfarande för att lyckas, säger förbundets marknadsansvarige Anders Faager.

Resultatet fån Finnkampen på Nya Ullevi i somras utgör en bra tröst. Damerna vann med 228,5-178,5 och herrarna med 217-191.
Nu har också det ekonomiska resultatet blivit fastställt. Fem miljoner kronor blir över när alla utgifter är avklarade.
- Det överträffar våra förhoppningar, säger förbundets marknadsansvarige Anders Faager.

Det är den största vinsten någonsin, och en mycket välkommen sådan, för denna friidrottsklassiker. Fridrottsförbundet har sedan VM i Göteborg 1995 prutat och snålat på alla håll för att komma ifatt i kassan. Nu är man där, men överskotten de senaste åren har varit marginella. Därför är de nya miljonerna synnerligen nödvändiga och dessutom ser förbundet fram emot nästa år med en ny Finnkamp på hemmaplan varpå EM arrangeras i Göteborg 2006.
Sent omsider tycks också förbundet bli belönat för alla framträdande atleter. På sponsorsidan går nämligen förhandlingarna bra och allt tyder på förbättrade avtal

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.