Friidrotten gör rekordvinst

Svenska Friidrottsförbundet gör ett rekordstort överskott tack vare Finnkampen. Inte nog med segrarna för såväl damerna som herrarna, det blev också en ekonomisk vinst på fem miljoner kronor.
Friidrottsförbundet har haft stora framgångar de senaste åren, men däremot har det saknas en huvudsponsor och därmed en stor inkomstpost.
- Det har varit väldigt svårt att komma till avslut i alla förhandlingar, men vi jobbar fortfarande för att lyckas, säger förbundets marknadsansvarige Anders Faager.

Resultatet fån Finnkampen på Nya Ullevi i somras utgör en bra tröst. Damerna vann med 228,5-178,5 och herrarna med 217-191.
Nu har också det ekonomiska resultatet blivit fastställt. Fem miljoner kronor blir över när alla utgifter är avklarade.
- Det överträffar våra förhoppningar, säger förbundets marknadsansvarige Anders Faager.

Det är den största vinsten någonsin, och en mycket välkommen sådan, för denna friidrottsklassiker. Fridrottsförbundet har sedan VM i Göteborg 1995 prutat och snålat på alla håll för att komma ifatt i kassan. Nu är man där, men överskotten de senaste åren har varit marginella. Därför är de nya miljonerna synnerligen nödvändiga och dessutom ser förbundet fram emot nästa år med en ny Finnkamp på hemmaplan varpå EM arrangeras i Göteborg 2006.
Sent omsider tycks också förbundet bli belönat för alla framträdande atleter. På sponsorsidan går nämligen förhandlingarna bra och allt tyder på förbättrade avtal

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen