Han ska rädda Örebro SK

Här är advokaten som ska rädda Örebro SK och samtidigt trassla till det ordentligt för Svenska Fotbollförbundet. För om ÖSK åter välkomnas i allsvenskan när Assyriska har fått halvt löfte om spel i högsta serien, hur kommer förbundet ur den situationen med äran i behåll?
Torsdagen den 2 december är det sagt att huvudförhandlingen i ÖSK-målet ska ske. Då ska appellationsnämnden avgöra Örebro SK:s framtid som allsvensk fotbollsförening.
Örebro SK har begärt muntlig förhandling i målet och så kommer också att ske. Däremot får inte någon representant för lincensnämnden yttra sig.
Ärendet brådskar och mycket tyder på att förhandlingen kommer att tidigareläggas. Det är vad ÖSK har begärt och med tanke på att fotbollsförbundets representantskap ska fastställa serieindelningen lördagen den 4 december finns det inte myckjet att vinka på. Det troliga är att ÖSK och appelationsnämnden samlas i början på nästa vecka.

Styrelsen för ÖSK har tillsammans med advokat Rolf Åbjörnsson svarat för ett omfattande arbete under några dagar och optimismen är stor om att kunna häva nuvarande beslut.
- Kreditlöftet var ju den detalj klubben missade i licensnämnden, säger Rolf Åbjörnsson till Nerikes Allehanda.
- Vi har nu visat för appellationsnämnden att detta kreditlöfte fanns och att Örebro Spelarinvest därmed hade betalningsförmåga.
- Vi räknar med att den skriftliga dokumentationen om kreditlöftet ska räcka. I annat fall får vi kalla in bankgubbarna till nämnden.

Advokat Rolf Åbjörnsson bygger argumentationen dels på spelarbolagets kreditlöfte från Föreningssparbanken och den påstådda dubbelbokföringen av spelarna som tillgång, dels klubbens beslutsrätt om vilka spelare som ska säljas och till vilket pris apropå uteblivna reserveringar för tillskottet på 5,5 miljoner kronor från Spelarinvest.
- Klubben behöver inte hamna i den situationen att man blir tvingad att betala tillbaka några pengar till bolaget. Då behöver man heller inte göra några reserveringar i balansräkningen, menar Åbjörnsson.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.