Räddningsplanen höll inte

Det var i juli som 15 affärsmän skulle rädda Örebro SK genom att investera fem miljoner kronor i föreningen. Då bedömdes hotet om indragen elitlicens som avvärjt.
Efter ett fem timmar långt möte bildades ett spelarinvestbolag.
Curt Gruvaeus som ordförande i bolaget intygade att förhandlingarna med fyra ÖSK-representanter tog tid.
- Det var en ganska tuff sittning, bekräftade Gruvaeus som är ordförande i Toyota-Center i Örebro.

Klubben upprättade en kontrollbalansräkning per den 30 juni, som då var slutdatum för licensnämndens frist. Men ÖSK har förmått nämnden att ha lite större tålamod. Därför kommer inte det slutliga beskedet förrän nu. Dessutom kan man anta att själva seriespelet och dess avslutning bidrog till ett avvaktande med utlåtandet.
ÖSK har haft ett negativt kapital på runt tio miljoner kronor. Drygt tre miljoner i minus i fjol och ett negativt eget kapital om 7,5 miljoner kronor var siffror som framkom i mars.
- Det finns inget annat att göra än att sänka kostnaderna och öka intäkterna. Fem miljoner måste fram för att få skutan på rätt köl, sa dåvarande ÖSK-ordföranden Ove Lindqvist.
Styrelsen har jobbat hårt för att sänka kostnaderna, bl a i form av en ny lönemodell för de 23 kontraksbundna spelarna.
Förslaget tillkom efter att truppens dyraste spelare, Petter Furuseth-Olsen gått till Hammarby, men försäljningen var inte tillräcklig. Sparkraven var mycket större.

Spelarna har fått ta del av en ny lönemodell som bygger på prestation och erfarenhet. Det skulle främst gälla de spelare vars kontrakt går ut i höst, men styrelsen vill också skriva om gamla kontrakt.
Det här skedde efter att föreningens revisorer redogjort för sin syn på det ekonomiska läget. Då upprättades en hemlig prognos över siffrorna. Styrelsen tog också beslutet att inte gå ut med någon information om innehållet i det paket som skulle rädda ÖSK.
Förbundets licensnämnden tycker uppenbarligen inte att ÖSK:s ansträngningar har varit tillräckligt framgångsrika.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.