Räddningsplanen höll inte

Det var i juli som 15 affärsmän skulle rädda Örebro SK genom att investera fem miljoner kronor i föreningen. Då bedömdes hotet om indragen elitlicens som avvärjt.
Efter ett fem timmar långt möte bildades ett spelarinvestbolag.
Curt Gruvaeus som ordförande i bolaget intygade att förhandlingarna med fyra ÖSK-representanter tog tid.
- Det var en ganska tuff sittning, bekräftade Gruvaeus som är ordförande i Toyota-Center i Örebro.

Klubben upprättade en kontrollbalansräkning per den 30 juni, som då var slutdatum för licensnämndens frist. Men ÖSK har förmått nämnden att ha lite större tålamod. Därför kommer inte det slutliga beskedet förrän nu. Dessutom kan man anta att själva seriespelet och dess avslutning bidrog till ett avvaktande med utlåtandet.
ÖSK har haft ett negativt kapital på runt tio miljoner kronor. Drygt tre miljoner i minus i fjol och ett negativt eget kapital om 7,5 miljoner kronor var siffror som framkom i mars.
- Det finns inget annat att göra än att sänka kostnaderna och öka intäkterna. Fem miljoner måste fram för att få skutan på rätt köl, sa dåvarande ÖSK-ordföranden Ove Lindqvist.
Styrelsen har jobbat hårt för att sänka kostnaderna, bl a i form av en ny lönemodell för de 23 kontraksbundna spelarna.
Förslaget tillkom efter att truppens dyraste spelare, Petter Furuseth-Olsen gått till Hammarby, men försäljningen var inte tillräcklig. Sparkraven var mycket större.

Spelarna har fått ta del av en ny lönemodell som bygger på prestation och erfarenhet. Det skulle främst gälla de spelare vars kontrakt går ut i höst, men styrelsen vill också skriva om gamla kontrakt.
Det här skedde efter att föreningens revisorer redogjort för sin syn på det ekonomiska läget. Då upprättades en hemlig prognos över siffrorna. Styrelsen tog också beslutet att inte gå ut med någon information om innehållet i det paket som skulle rädda ÖSK.
Förbundets licensnämnden tycker uppenbarligen inte att ÖSK:s ansträngningar har varit tillräckligt framgångsrika.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s orsförande, hans von Uthman har bestämda åsikter om Framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.