Sportex utmanare bland sportbutikerna

Sportex har idag förvärvat Sportringen-kedjan som start på en offensiv satsning inom sportbranschen. Dagens 68 butiker ska växa till 73 under 2005.
Med det här köpet vill Sportex utmana övriga aktörer på marknaden som Stadium, Intersport och Team Sportia.
Förvärvet skapar en stark bas för Sportex-koncernens fortsatta tillväxt i en bransch under omstrukturering. Den sammanlagda försäljningen till konsument inklusive medlemsbutiker uppgår till ca 700 mkr.

Sportex och Sportringen bildar en kombination med koncept inom aktiv fritid, sport och cykel. Kombinationen gör det möjligt att utveckla koncepten och fortsätta expansionen inom aktiv fritid.
Sportex, som tidigare i år fick Sjätte AP-fonden som delägare, har med förvärvet inlett en expansion. Nya företagsköp och nyetableringar. Redan under 2005 tillkommer ca fem butiker.
- Sportbranschen är i en strukturförändring där volym blir avgörande. Vi vill växa och har med förvärvet av Sportringen startat en spännande resa, säger Robert Jarl.

Han sålde tidigare i år en del av företaget till Sjätte AP-fonden och är nu aktiv delägare och styrelseledamot i Sportex.
- Genom förvärvet förstärker vi vår position och kompetens inom sport avsevärt. Vi kan snabbare utveckla koncepten och nå fler konsumenter över hela landet. Dessutom når vi synergifördelar inom en rad områden, säger Lars Åke Tollemark, som är Sportex nya VD och koncernchef, sedan några månader.
Totalt uppgår antalet butiker till 68 med en sammanlagd omsättning till konsument på ca 700 mkr. Sportex har 23 helägda butiker i framförallt mellan och södra Sverige, expanderar kraftigt och är ledande inom cykel i Norden, men ökar nu sin sportandel.
Sportringen, som är en frivillig fackhandelskedja har 45 medlemsanslutna butiker fördelade över hela landet samt ytterligare 13 inköpsanslutna butiker. Sportringen har varit under rekonstruktion, en process som nu kan avslutas då Sportex förvärvar tillgångarna i bolaget

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.