Han vill stoppa Malmös satsning

En strid om att satsa 20 miljoner kronor seglar nu upp i Malmö. En kvaltävling av America´s Cup i Malmö kan nu stoppas .
- Jag kommer inte att medverka till ett beslut där Position Skåne ska satsa pengar på det här och jag har den moderata gruppen med mig, säger Carl Sonesson (m).
Position Skåne är regionens och de skånska kommunernas gemensamma marknadsföringsbolag och har fått uppdraget av regionstyrelsen att satsa 20 miljoner på seglingsevenemanget.
Tidigare har enigheten varit stor, men nu protesterar moderaten Carl Sunesson.
- Men vi är ett självständigt bolag, som beslutar över våra medel. Vi har bara 40 miljoner till förfogande per år och att då satsa totalt 20 miljoner, om än utlagt på fyra års budgetar, på detta evenemang anser jag inte rimligt, förklarar Carl Sonesson i Sydsvenska Dagbldet.

Han ingår i Position Skånes styrelse tillsammans med ytterligare en moderat, en folkpartist, en centerpartist, fem socialdemokrater och tre näringslivsrepresentanter.
Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu är en av socialdemokraterna. Han är en entusiast och. Malmö kommun har också sagt ja till en ekonomisk satsning.
Däremot är Carl Sonesson övertygad om att många moderaterna ska protestera mot uppdraget från Region Skåne.
- Jag är inte ens övertygad om att det är politisk enighet bland socialdemokraterna i styrelsen.

Sunesson viftar bort skäl som om America´s Cup ska ge lika mycket pengar och därtill uppmärksamhet som golfdamernas Solheim Cup.
- De känns grundlösa. Att jämföra med golfsatsningen på Solheim Cup är helt orimligt. För det första så handlade det om helt andra summor, inte alls så mycket pengar, och för det andra är ju Skåne ett oerhört stort golfdistrikt.
Den 28 januari sker omröstningen i Position Skånes efter regionsstyrelsens framställan.
- Vår styrelse har juridiskt och ekonomiskt ansvar. Regionen kan inte tvinga oss till något. I så fall får de väl avsätta oss, säger Sonesson.

Tidigare har Malmös informationsdirektör Mikael Stamming uppgett att segeltävlingen kan komma att kosta upp till 100 miljoner kronor. Nu har notan minskat, men oenigheten är stor i Skåne. Dessutom måste en rad investeringar ske i hamnområdet med bl a en nybyggd kaj och en förlängd pir.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

Sommaren 2019  föll Sverige/Stockholm med röstsiffrorna 47-34 mot Milano /Cortina om värdskapet för 2026 års olympiska vinterspel. Folkopinionen och Stockholms stad, som vägrade att lämna ekonomiska garantier, var avgörande för IOK:s val.

Fyra år senare är SOK, Sveriges Olympiska Kommitté och RF, Riksidrottsförbundet samt Sveriges Paraolympiska Kommitté beredda att ännu en gång pröva lyckas hos IOK.  Sverige har sökt OS värdskap inte mindre än nio gånger tidigare – utan att ha lyckats. Tionde gången gillt?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.