Han vill stoppa Malmös satsning

En strid om att satsa 20 miljoner kronor seglar nu upp i Malmö. En kvaltävling av America´s Cup i Malmö kan nu stoppas .
- Jag kommer inte att medverka till ett beslut där Position Skåne ska satsa pengar på det här och jag har den moderata gruppen med mig, säger Carl Sonesson (m).
Position Skåne är regionens och de skånska kommunernas gemensamma marknadsföringsbolag och har fått uppdraget av regionstyrelsen att satsa 20 miljoner på seglingsevenemanget.
Tidigare har enigheten varit stor, men nu protesterar moderaten Carl Sunesson.
- Men vi är ett självständigt bolag, som beslutar över våra medel. Vi har bara 40 miljoner till förfogande per år och att då satsa totalt 20 miljoner, om än utlagt på fyra års budgetar, på detta evenemang anser jag inte rimligt, förklarar Carl Sonesson i Sydsvenska Dagbldet.

Han ingår i Position Skånes styrelse tillsammans med ytterligare en moderat, en folkpartist, en centerpartist, fem socialdemokrater och tre näringslivsrepresentanter.
Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu är en av socialdemokraterna. Han är en entusiast och. Malmö kommun har också sagt ja till en ekonomisk satsning.
Däremot är Carl Sonesson övertygad om att många moderaterna ska protestera mot uppdraget från Region Skåne.
- Jag är inte ens övertygad om att det är politisk enighet bland socialdemokraterna i styrelsen.

Sunesson viftar bort skäl som om America´s Cup ska ge lika mycket pengar och därtill uppmärksamhet som golfdamernas Solheim Cup.
- De känns grundlösa. Att jämföra med golfsatsningen på Solheim Cup är helt orimligt. För det första så handlade det om helt andra summor, inte alls så mycket pengar, och för det andra är ju Skåne ett oerhört stort golfdistrikt.
Den 28 januari sker omröstningen i Position Skånes efter regionsstyrelsens framställan.
- Vår styrelse har juridiskt och ekonomiskt ansvar. Regionen kan inte tvinga oss till något. I så fall får de väl avsätta oss, säger Sonesson.

Tidigare har Malmös informationsdirektör Mikael Stamming uppgett att segeltävlingen kan komma att kosta upp till 100 miljoner kronor. Nu har notan minskat, men oenigheten är stor i Skåne. Dessutom måste en rad investeringar ske i hamnområdet med bl a en nybyggd kaj och en förlängd pir.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.