Han vill stoppa Malmös satsning

En strid om att satsa 20 miljoner kronor seglar nu upp i Malmö. En kvaltävling av America´s Cup i Malmö kan nu stoppas .
- Jag kommer inte att medverka till ett beslut där Position Skåne ska satsa pengar på det här och jag har den moderata gruppen med mig, säger Carl Sonesson (m).
Position Skåne är regionens och de skånska kommunernas gemensamma marknadsföringsbolag och har fått uppdraget av regionstyrelsen att satsa 20 miljoner på seglingsevenemanget.
Tidigare har enigheten varit stor, men nu protesterar moderaten Carl Sunesson.
- Men vi är ett självständigt bolag, som beslutar över våra medel. Vi har bara 40 miljoner till förfogande per år och att då satsa totalt 20 miljoner, om än utlagt på fyra års budgetar, på detta evenemang anser jag inte rimligt, förklarar Carl Sonesson i Sydsvenska Dagbldet.

Han ingår i Position Skånes styrelse tillsammans med ytterligare en moderat, en folkpartist, en centerpartist, fem socialdemokrater och tre näringslivsrepresentanter.
Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu är en av socialdemokraterna. Han är en entusiast och. Malmö kommun har också sagt ja till en ekonomisk satsning.
Däremot är Carl Sonesson övertygad om att många moderaterna ska protestera mot uppdraget från Region Skåne.
- Jag är inte ens övertygad om att det är politisk enighet bland socialdemokraterna i styrelsen.

Sunesson viftar bort skäl som om America´s Cup ska ge lika mycket pengar och därtill uppmärksamhet som golfdamernas Solheim Cup.
- De känns grundlösa. Att jämföra med golfsatsningen på Solheim Cup är helt orimligt. För det första så handlade det om helt andra summor, inte alls så mycket pengar, och för det andra är ju Skåne ett oerhört stort golfdistrikt.
Den 28 januari sker omröstningen i Position Skånes efter regionsstyrelsens framställan.
- Vår styrelse har juridiskt och ekonomiskt ansvar. Regionen kan inte tvinga oss till något. I så fall får de väl avsätta oss, säger Sonesson.

Tidigare har Malmös informationsdirektör Mikael Stamming uppgett att segeltävlingen kan komma att kosta upp till 100 miljoner kronor. Nu har notan minskat, men oenigheten är stor i Skåne. Dessutom måste en rad investeringar ske i hamnområdet med bl a en nybyggd kaj och en förlängd pir.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.