Fastighetsbolag köper Eyravallen

Eyravallen blir Behrn Arena Företaget Behrn Fastigheter köper namnrättigheterna på fotbollsstadioni Örebro. Det nya namnet blir Behrn Arena. Därmed får kommunen tio miljoner kronor, varav sju går till Örebro SK.
På fredagsförmiddagen avslöjades vid en presskonferens i Örebro en omfattande affär som får stor betydelse för Örebro SK och klubbens försök att kunna hålla ett elitlag i fotboll.
Affären innebär också att svensk elitfotboll har fått sin första arena med sponsornamn.
- Det känns väldigt bra att ett stabilt företag med stark lokal förankring väljer att satsa på arenan för att marknadsföra sitt namn och sin verksamhet. Vi har haft en bra dialog med Behrn Fastigheter och jag är nöjd med avtalet. Detta är en bra affär för kommunen och kommuninvånarna, sa kommunstyrelsens ordförande Mats Sjöström vid presskonferensen.
Investmentbolaget Obol Investment lade tidigare bud på Eyravallen, men förhandlingarna med kommunen ville syna bolaget närmare och då upphörde samtalen.
Nu träder i stället det Örebrobaserade bostadsföretaget Behrn in i bilden. Avtalsperioden gäller under elva år och en miljon utbetalas årligen från och med i år.
Affären ska också ses mot bakgrund av att kommunpolitikerna tog beslutet i mitten på januari att Örebro SK och KIF Örebro skulle få sju respektive två miljoner kronor av den summa en eventuell namnförsäljning ger Örebro kommun.

FAKTA
• Eyravallen invigdes den 26 augusti 1923.
• 1974 byggdes Eyravallen om, en gammal ståplatsläktare revs och lämnade plats för en ny betongläktare med sittplats för ungefär 3 000 åskådare.
• Efter säsongen 2002 revs den gamla träläktaren på norra långsidan. I stället byggdes där en ny modern läktare med plats för 4 000 sittande.
I dag tar Eyravallen maximalt 13 000 åskådare.


Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

När padel-Sverige har problem och rappporterna dugger tätt om konkurser och nedläggningar  avslöjas att Zlatan Ibrahimovic satsar och investerar i ny papadelhall I Stockholm.

Sveriges VM-succé på hemmaplan samlar storpublik på både arenor och framför skärmar. Som mest följde 1 265 000 personer Sveriges kvartsfinaldrama mot Egypten på TV6, vilken innebar den näst mest sedda handbollsmatchen någonsin på streamingtjänsten Viaplay.

– Fantastiskt fina siffror. Det betyder mycket när hela Idrottsverige samlas framför vår sport, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.