Fastighetsbolag köper Eyravallen

Eyravallen blir Behrn Arena Företaget Behrn Fastigheter köper namnrättigheterna på fotbollsstadioni Örebro. Det nya namnet blir Behrn Arena. Därmed får kommunen tio miljoner kronor, varav sju går till Örebro SK.
På fredagsförmiddagen avslöjades vid en presskonferens i Örebro en omfattande affär som får stor betydelse för Örebro SK och klubbens försök att kunna hålla ett elitlag i fotboll.
Affären innebär också att svensk elitfotboll har fått sin första arena med sponsornamn.
- Det känns väldigt bra att ett stabilt företag med stark lokal förankring väljer att satsa på arenan för att marknadsföra sitt namn och sin verksamhet. Vi har haft en bra dialog med Behrn Fastigheter och jag är nöjd med avtalet. Detta är en bra affär för kommunen och kommuninvånarna, sa kommunstyrelsens ordförande Mats Sjöström vid presskonferensen.
Investmentbolaget Obol Investment lade tidigare bud på Eyravallen, men förhandlingarna med kommunen ville syna bolaget närmare och då upphörde samtalen.
Nu träder i stället det Örebrobaserade bostadsföretaget Behrn in i bilden. Avtalsperioden gäller under elva år och en miljon utbetalas årligen från och med i år.
Affären ska också ses mot bakgrund av att kommunpolitikerna tog beslutet i mitten på januari att Örebro SK och KIF Örebro skulle få sju respektive två miljoner kronor av den summa en eventuell namnförsäljning ger Örebro kommun.

FAKTA
• Eyravallen invigdes den 26 augusti 1923.
• 1974 byggdes Eyravallen om, en gammal ståplatsläktare revs och lämnade plats för en ny betongläktare med sittplats för ungefär 3 000 åskådare.
• Efter säsongen 2002 revs den gamla träläktaren på norra långsidan. I stället byggdes där en ny modern läktare med plats för 4 000 sittande.
I dag tar Eyravallen maximalt 13 000 åskådare.


Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.