Percy Nilsson hårt pressad

Percy Nilsson dolde inte sin uppfattning att en spelaragent i princip äger hockeyspelaren. Och beskrev agenten i gemen som nutidens människohandlare.
Rättegången gällande Malmö IF:s spelaraffärer fortsatte på onsdagen med Percy Nilsson i huvudrollen.
Kammaråklagare Håkan Litsegård förhörde Percy Nilsson:
- Du betraktar spelaren som anställd av agenten.
- Min uppfattning är att vi köpte rätten att använda spelaren, kommenterade Percy Nilsson, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Huvudämne är spelarnas framtida pensioner och de utbetalningar som skedde utomlands.
- Konceptet är fortfarande detsamma som man använder i dag. Spelaren får en lön som han kan leva på och resten skickas till en agent eller, som det är nu, ett försäkringsbolag.
Kammaråklagare Håkan Litsegård ville veta mera om kontrakten för de sex spelarna i utredningen, som åklagarsidan uppfattar som så kallade nettokontrakt.
Percy Nilsson sade sig inte ha någon detaljkännedom om avtalen.
- Jag har inte medverkat i förhandlingarna.
Percy Nilsson sa att det var den före detta vice ordföranden Hans-Inge Olsson som hade skött förhandlingarna med samtliga. Samme Olsson som avled 2003.

Håkan Litsegård undrade om Percy Nilsson inte hade godkänt avtalen.
- Jo, det har vi.
- Det är alltså du som har godkänt avtalen, fortsatte Litsegård.
- Det är vi som har godkänt avtalen, vi i styrelsen, betonade han.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.