Percy Nilsson hårt pressad

Percy Nilsson dolde inte sin uppfattning att en spelaragent i princip äger hockeyspelaren. Och beskrev agenten i gemen som nutidens människohandlare.
Rättegången gällande Malmö IF:s spelaraffärer fortsatte på onsdagen med Percy Nilsson i huvudrollen.
Kammaråklagare Håkan Litsegård förhörde Percy Nilsson:
- Du betraktar spelaren som anställd av agenten.
- Min uppfattning är att vi köpte rätten att använda spelaren, kommenterade Percy Nilsson, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Huvudämne är spelarnas framtida pensioner och de utbetalningar som skedde utomlands.
- Konceptet är fortfarande detsamma som man använder i dag. Spelaren får en lön som han kan leva på och resten skickas till en agent eller, som det är nu, ett försäkringsbolag.
Kammaråklagare Håkan Litsegård ville veta mera om kontrakten för de sex spelarna i utredningen, som åklagarsidan uppfattar som så kallade nettokontrakt.
Percy Nilsson sade sig inte ha någon detaljkännedom om avtalen.
- Jag har inte medverkat i förhandlingarna.
Percy Nilsson sa att det var den före detta vice ordföranden Hans-Inge Olsson som hade skött förhandlingarna med samtliga. Samme Olsson som avled 2003.

Håkan Litsegård undrade om Percy Nilsson inte hade godkänt avtalen.
- Jo, det har vi.
- Det är alltså du som har godkänt avtalen, fortsatte Litsegård.
- Det är vi som har godkänt avtalen, vi i styrelsen, betonade han.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

När padel-Sverige har problem och rappporterna dugger tätt om konkurser och nedläggningar  avslöjas att Zlatan Ibrahimovic satsar och investerar i ny papadelhall I Stockholm.

Sveriges VM-succé på hemmaplan samlar storpublik på både arenor och framför skärmar. Som mest följde 1 265 000 personer Sveriges kvartsfinaldrama mot Egypten på TV6, vilken innebar den näst mest sedda handbollsmatchen någonsin på streamingtjänsten Viaplay.

– Fantastiskt fina siffror. Det betyder mycket när hela Idrottsverige samlas framför vår sport, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.