Fotbollen anlitar omstridd agent

En omstridd agent har fått uppdraget att ordna fotbollens nya tv-avtal. - Det är en mycket kreativ person. Han har aldrig lurat oss, säger förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell.
Vid årsskiftet ska fotbollen ha ett nytt tv-avtal. Frågan är med vilken samarbetspartner.
Dagens aktör, ISPR, har köpts upp av brittiska Sportfive, och frågan är det samarbetet ska fortsätta eller om en ny partner träder in på arenan.
- Det enda som är klart är att vi delar upp det i tre avtal. Klubbfotbollen på dam- och herrsidan får var sitt och förbundsarrangemangen, det vill säga landskamperna, ett tredje. Sedan diskuterar vi hur vi ska göra med nyhetsrapporteringen, säger Lagrell till Dagens Nyheter.

Nu har förbundet gett Rune Hauge uppdraget att hitta köpare. En kontroversiell person med flera uppmärksammade affärer bakom sig.

Han blev känd för sina svindlande affärer. 1995 avslöjades det att han hjälpt Arsenal dåvarande manager, George Graham, att själv tjäna motsvarande 4,3 miljoner kronor när den danske landslagsmannen John "Faxe" Jensen kom till Londonklubben.

Han var inblandad då Rio Ferdinand blev världens dyraste försvarsspelare när han gick från Leeds till Manchester United.

Han finns också med i det uppmärksammade fallet med nigerianen John Obi Mikel och triangeldramat mellan Osloklubben Lyn, Chelsea och Manchester United.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.